“Apskauj mani, māmuliņa!”

img

Sestdiena izdevās kā pēc pasūtījuma: debesīs - spilgta saule, bet Dagdas parkā - krāsu karnevāls un bērnu balsu čalošana, uz soliem - ģimenes. Trešais starptautiskais bērnu un jauniešu mūzikas, deju un modes festivāls sākās ar dalībnieku gājienu un prezentāciju. Uz Dagdu atbrauca arī ārzemju viesi no Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas.

Lielās svētku programmas pirmo priekšnesumu pieteica Sprīdītis un Annele: uzstājās Andrupenes pamatskolas folkloras kopa “Saiveņa” skolotājas Aijas Vaičules vadībā. Festivāla atklāšana bija ļoti liriska, bet pēc tam uz skatuves nāca visjaunākie dejotāji no Asūnes, Andzeļiem, Šķaunes, Konstantinovas, Ezerniekiem un Andrupenes. Tad skatītāji draudzīgi sagaidīja ar aplausiem horeogrāfisko kompozīciju “Zaķīšu pirtiņa” un kolektīva vadītāju Irinu Vasiļevsku. Bet pēc tam - pirmais modes demonstrējums, turklāt tie bija netradicionālie tērpi ar nosaukumu “Gadalaiki”. Esmu redzējis šī populārā projekta pirmo etapu, kas norisinājās Aleksandrovas internātpamatskolā, kurā piedalījās Dagdas un Ezernieku vidusskolas. Bet uz festivāla skatuves tika prezentēta pilnveidota kompozīcija. Bija ļoti neparasti tērpi, atbilstošs muzikālais pavadījums un rezultāts - neaizmirstams netradicionālās modes šovs, par ko milzīgs paldies režisorei Inesei Kuzņecovai.

Dalībnieku azarts pieauga, tad Sprīdītis, Annele, Zaķēns un Minjons uzaicināja uz skatuves viesus no Lietuvas - bērnu deju kolektīvu “Grandinele” no Paņevežas kultūras centra. Īsts divdesmit minūšu ilgs koncerts dzīvespriecīgā festivāla kaleidoskopā!

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (27.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.