Vai “humpalas” ir pedagogu cieņas vērtas?

Pirms kāda laika redakcijā saņēmām lūgumus noskaidrot, pēc kāda principa tika dalīta humānā palīdzība, kuru uz Krāslavas novada Kalniešu un Skaistas pagastu skolām atgādāja Norvēģijas brīvprātīgo organizācijas “Baltijas draugi” dalībnieki.

Sandra Molotoka, Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komitejas izpilddirektore, paskaidroja, ka biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” sadarbojas attiecīgi ar Norvēģijas Sarkanā Krusta biedrību. LSK Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komitejai ir jau vairāk kā 10 gadu veiksmīga sadarbības pieredze ar Norvēģijas Sarkanā Krusta Nord-Trøndelag reģionālo komiteju, kuras ietvaros tiek realizēti projekti, tai skaitā - pirmās palīdzības apmācības un sociālais atbalsts maznodrošinātajiem, atbalsts labdarības Ziemassvētku eglīšu pasākumiem bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm, labdarības akcijām vientuļo ļaužu un invalīdu apsveikšanai, bērnu nometnēm. Humānā palīdzība tika piegādāta lielākoties sadarbības sākumā un izdalīta maznodrošinātajiem iedzīvotājiem ar sociālā dienesta darbinieku palīdzību.

“Laika gaitā mēs pārliecinājāmies, ka daudz vērtīgāks atbalsts mūsu cilvēkiem ir nevis humāno kravu sūtīšana uz Latviju, bet tieši labdarības projektu atbalsts. Par to informējām Norvēģijas Sarkanā Krusta Nord-Trøndelag reģionālo komiteju un esam patiesi gandarīti, ka viņi mūs uzklausīja un saprata” paskaidroja Sandra Molotoka.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (27.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.