Pateicība Janīnai Pašņikovai par apzinīgo darbu

Šī gada 23.maijā tika slēgta Skaistas pasta nodaļa. Lai gan notikums Skaistas pagasta iedzīvotājiem nav patīkams, pēdējā pasta nodaļas darba dienā, tās ilggadējo darbinieci Janīnu Pašņikovu bija ieradušies atbalstīt un izteikt pateicības vārdus par viņas apzinīgo darbu krietns pulciņš Skaistas iedzīvotāju.

Cilvēki bija atnesuši pašceptu kūku un ziedus. Janīnas acīs mirdzēja asaras un Latvijas Pasta darbinieces, kuras bija ieradušās nokārtot pēdējās dienas formalitātes, droši vien jutās neērti.

“Tas laikam izklausīsies jocīgi, bet mums, sirmgalvjiem, gados daudz jaunākā Janīna bija kā mamma,” stāsta viena no pateicīgajām Skaistas pasta nodaļas klientēm Jadviga Vecele. “Es izsaku kopējo viedokli. Mēs vienmēr viņai varējām pajautāt jebkuru jautājumu un saņemt izsmeļošu atbildi. Večiņai saslimusi gotiņa. Ko darīt? Skrien uz pastu. Janīna atrod vetārsta telefonu un palīdz sazvanīt. Telefons nedarbojas – atkal uz pastu. Kāds nopircis mobilā telefona priekšapmaksas karti un neprot ievadīt numuru, citam jāpaskaidro, kāpēc elektrības rēķins kļuvis lielāks... Janīna pacietīgi visu paskaidroja un izpildīja. Ja kāds aizmirsis lietussargu vai brilles, viņa skrēja pakaļ pa lietu vai sniegu. Vienmēr atgādināja savlaicīgi abonēt laikrakstu, ieteica kādu preci. Protams, viņa darīja vairāk, nekā darba pienākumi no viņas prasīja, tāpēc mēs viņu mīlam un cienam. Skaistas pasta nodaļa, pateicoties Janīnai Pašņikovai, mums bija kā sociālās palīdzības centrs. Paldies viņai par apzinīgo darbu un labestību pret cilvēkiem.”

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (27.05.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.