Ar mīlestību Krāslavai

Krāslavas iedzīvotāji un viesi, kuri dodas ceļā Aglonas virzienā, noteikti jau ir pamanījuši krāšņo puķu dobi Aglonas un Pils ielu krustojumā. Kas bija šie čaklie darbarūķi, kuri visiem par prieku pacentās izdaiļot mūsu pilsētu?

“Puķu dobe ar zilo agerātu uzrakstu “KRĀSLAVA” uz balto begoniju fona un sārtā begoniju sirds tika izveidota pateicoties vecāku kluba “Varavīksne” izstrādātajam projektam “Esam vienoti savai pilsētai”, kuru finansiāli atbalstīja AAS “BALTA”,” stāsta projekta vadītājs Konstantīns Kozačuks. “Šogad AAS “BALTA” izsludināja projektu konkursu saviem darbiniekiem ar mērķi vides un sociālo apstākļu uzlabošanai, pēc iespējas iesaistot šajās aktivitātēs ģimenes ar bērniem.

Mūsu skolas vecāku klubs “Varavīksne” iesniedza projektu, kura mērķis bija patriotisko jūtu audzināšana un piederības izjūtas savai pilsētai veidošana, strādājot kopā pie tās pievilcīguma un pozitīva tēla veidošanas. Sestdien, 21. maija rītā, sapulcējāmies ap 40 cilvēkiem – skolēni, vecāki un AAS “Balta” darbinieki, lai kopīgiem spēkiem izveidotu dāvanu mūsu pilsētai – skaistu puķu dobi. Tad, kad cilvēki apvienojas labam darbam, liekas, ka pat daba nāk palīgā. Lai gan laika prognozē tika solīts lietus, diena izdevās saulaina un jauka.

“Redzot pamatīgo darba apjomu, sākumā nedaudz pārņēma satraukums, vai mēs spēsim paveikt plānoto”, stāsta Tatjana Kozačuka, projekta aktīva dalībniece. Tomēr darbs AAS “BALTA” darbinieka, vecāku kluba “Varavīksne” vadītāja Konstantīna Kozačuka vadībā ritēja kā tautasdziesmā: “Acis darba izbijās, rokas darba nebijās. Rokas darba nebijās. Zinājās padarot.”
“Projektā uzstādītie mērķi, manuprāt, ir pilnībā sasniegti,” atzīst Konstantīns. “Piedaloties kopīgajā aktivitātē, tika sekmēta sadarbība starp skolēniem, vecākiem un skolotājiem, kā arī komandas izjūtas un savstarpējās saliedētības veidošana.”

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (27.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.