Ceļā uz pilnību

Aizvien biežāk var dzirdēt mūsu pilsētniekus runājam, ka labākie jaunieši ir aizbraukuši uz ārzemēm, bet Krāslavā palikuši tikai tie, kuriem nav kurp doties. Ar lielu prieku pārliecinos, ka tā nav taisnība.

Nesen notikušais nelielais šovs, ko rīkoja Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas filiāle, ļāva izjust lepnumu par jauniešiem, kuri ne tikai nav aizbraukuši prom, bet arī aktīvi strādā pilsētā.

Minētās mācību iestādes pirmā kursa studentes pieredzējušo pedagogu - Rutas Zambares un Vijas Plotkas - vadībā demonstrēja pavasara - vasaras tērpu kolekciju jau divās skolās: Krāslavas “Varavīksnes” vidusskolā un Krāslavas pamatskolā. Visi piedāvātie tērpi bija radīti, balstoties uz meiteņu konstrukcijām, kas tapušas konstruēšanas mācību stundās. Pēc tehnikuma absolvēšanas meitenes kļūs par pilnvērtīgām stilistēm. Meitenes uztraucās kā īstas modeles, neskatoties uz to, ka uz skatuves kāpa savos darinātajos tērpos un pazīstamo skolu telpās.

Modes defilē nebija tehnikuma vienīgā rozīnīte. Tika izstādīti to audzēkņu darbi, kuri nākotnē nodarbosies ar auto virsbūvju remontu. Pedagogu Guntara Jemineja un Māra Ločmeļa vadībā uz automašīnām parādījās debesu valstības, zvaigznes, atdzīvojās dabas ainavas… Kā izrādās, jaunie meistari, 1. un 2. kursa studenti, prot apgleznot pat mobilo telefonu vāciņus.

Žanna DROZDOVSKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 41 (03.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.