LVRTC aicina iedzīvotājus pārliecināties par uztverošo iekārtu tehnisko stāvokli

Vasara tradicionāli ir laiks, kad iedzīvotāji veic dažādus uzlabojumus un remontdarbus namu fasādēs, tāpēc VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC) aicina neaizmirst arī par uz namu jumtiem un fasādēm izvietoto uztverošo iekārtu tehnisko apkopi, jo nepareizi izvietotas, morāli un tehniski novecojušas antenas un to savienojumi var būt iemesls TV programmu uztveršanas traucējumiem.

Ik gadu LVRTC, kas ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī, saņem ap 100 sūdzībām par TV un radio uztveršanas traucējumiem no visdažādākajiem Latvijas novadiem.

Pamatā iedzīvotāji sūdzas par attēla kvalitātes pasliktināšanos, nespēju savās iekārtās uztvert noteiktas radio un TV programmas, kā arī par pēkšņu programmu “pazušanu” no tīkla.

Saņemot šādu informāciju, LVRTC speciālisti pārliecinās par to, ka LVRTC raidošās iekārtas darbojas atbilstoši un noteiktajā jaudā, sniedz tehnisku konsultāciju par iespējamajiem problēmu cēloņiem, kā arī nepieciešamības gadījumā veic uztveršanas mērījumus konkrētajās vietās.

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 41 (03.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.