Jauno velosipēdistu konkurss Krāslavā

27. maijs Krāslavas Varavīksnes vidusskolas pagalmā bija jautrs un skaļš. Tur norisinājās ikgadējās CSDD sacensības jaunajiem velosipēdistiem, kurās piedalījās Krāslavas un Dagdas novada skolēni.

Sacensties ieradās 7 komandas, pa 4 cilvēkiem katrā - 2 zēni un 2 meitenes, kā to pieprasīja nolikums.

Pasākums sākās ar kopējo rītarosmi, bet pēc tam komandas tika sadalītas atbilstoši uzdevumu izpildes punktiem – bija jāatbild uz jautājumiem par pirmo medicīnisko palīdzību, par ceļa zīmēm, par velosipēda uzbūvi, jāatrod 3 bojājumi speciāli sagatavotajā divu riteņu transportlīdzeklī, kā arī jāizbrauc divas visai sarežģītas trases.

Daži izpildīja visus uzdevumus viegli un ātri, citiem bija vajadzīgs laiks, lai koncentrētos un pārdomātu visas darbības, bet ar pārbaudījumiem tika galā visi! Kad likās, ka visi uzdevumi jau paveikti, blakus skolai esošajā laukumā pēkšņi parādījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mašīna, ugunsdzēsēji izvilka šļūtenes un četrus lielus speciālos tērpus. Sākās vēl viens negaidīts uzdevums – uzvilkt mugurā speciālo glābēju tērpu, paņemt šļūtenes un ar spēcīgas ūdens strūklas palīdzību notriekt bumbas, kas tika izvietotas uz augstiem paliktņiem. Tas bija patiešām jautrākais un aizraujošākais uzdevums visiem sacensību dalībniekiem. Pēc tā izpildīšanas katrai komandai atļāva iekāpt lielajā, sarkanajā mašīnā un nofotografēties par piemiņu.

Natālija ZDANOVSKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 42 (07.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.