Bērniem veltīti svētki

Prieks un mīlestība bija tas, kas piepildīja Krāslavas ielas 1. jūnijā - Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā. Sudraba karotīšu pasniegšana Krāslavas novada jaundzimušajiem ir šīs dienas tradicionālie svētki mūsu pilsētā.

Saņemt apsveikumus un dāvanas, ko Krāslavas novada domes vārdā pasniedza tās priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, bija aicināti 107 mazie novadnieki.

Svinības sākās ar ratiņu parādi pa Brīvības ielu. Šis citviet populārais pasākums Krāslavā tika organizēts pirmo reizi. Tā iniciatores ir aktīvās Māmiņu kluba dalībnieces. Spītējot svelmei, parādē piedalījās aptuveni 100 bērni ratos. Parāde izvērtās koša. Tās priekšgalā lepni soļoja kukaiņu draudzīgais pulks - Sienāzis, Mārīte, Bite, Zirneklis ar saviem mazuļiem un viņu draudzene Pienenīte. Vecāki bija parūpējušies gan par ratu noformējumu, gan vienotu apģērbu visai ģimenei. Kad pilsētas laukumā ieradās gājiena dalībnieki, tas kļuva par ģimeniskuma un labestības saliņu. Mazuļi saposti, vecāku acīs mirdz prieks, visapkārt skan jautras čalas un patiesi smiekli…

Inga PUDNIKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 42 (07.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.