Radošo darbnīcu cikls bērniem ar vecākiem Krāslavas pamatskolā

img

Vai vēl atceraties savu skolas laiku? Burvīgo sajūtu, kad Jūsu zīmējums tiek piekārts pie sienas? Prieku par diktātu, kas izdevies bez kļūdām? Lepnumu par uzvaru tautas bumbas spēlē? Patīkamo satraukumu pirms uzstāšanās uz skatuves ar ilgi mācīto dzejoli? Lai vai kādas būtu atmiņas, tās rada mūsos nostalģiju un patīkamas atmiņas par bezrūpīgo bērnību.

Reizēm nākas dzirdēt banālu frāzi - ja man toreiz būt tas prāts un saprašana, kas ir šodien... Bet katram dzīves posmam ir savas vērtības un pieredze, kas kā piramīda veido mūsu personību un visu turpmāko dzīvi. Tāpēc ir ļoti svarīgi un būtiski dažreiz norobežoties no paša skolas laika pieredzes un savu uzmanību pievērst bērnam viņa pašreizējā situācijā. Mēs - vecāki - bērnam esam nepieciešami kā sabiedrotie, kā draugi, kuriem var uzticēties, uz kuriem var paļauties un kuri ir jaunās personības piramīdas galvenais balsts.

Jau otro gadu Krāslavas pamatskolā LSK Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komitejas un Nord Trøndelag Røde Kors atbalstītā kopprojekta “Tikai kopā sapņi kļūst krāsaini” ietvaros tiek organizētas radošās darbnīcas bērniem, ko vada bērnu vecāki un vecvecāki. Gribam vēlreiz teikt lielu PALDIES par sadarbību un atsaucību pagājušā gada radošo darbnīcu vadītājiem-vecākiem - Intai Lipšānei, Aivaram Andžānam, Gitai un Pjotram Muižniekiem, Oksanai Korabeško, Oksanai Šahirovai, Svetlanai Gorenko, Kristīnei Cimmermanei, Viktorijai Cimmermanei un Diānai Maksimovai, kuri atklāja bērniem ne tikai jaunu sadarbības pieredzi, bet arī palīdzēja apgūt jaunas prasmes.

Velta DAŅIĻEVIČA, Krāslavas pamatskolas psiholoģe
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 45 (10.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.