Piedrujas pagasta svētki

Mijoties pavasarim ar vasaru, Piedrujā tika rīkots liels, svinīgs pasākums - pagasta svētki. Uz tiem tika aicināts ikviens piedrujietis un viesi. Svētku programma bija visai plaša.

Rīta pusē iedzīvotāji tika aicināti uz dievkalpojumu Piedrujas katoļu baznīcā. Pēc tam aktīvākie svētku dalībnieki devās pastaigā pa nupat atjaunoto dabas taku. Piedrujas dabas taka izveidota gar Daugavas krastu. Tā ir lieliska vieta, kur ļauties dabas valdzinājumam, mācīties saskatīt dabas skaistumu un tvert mirkļus, kas veido pozitīvas emocijas. Ja kādam pastaigas dalībniekam rodas vēlme atpūtināt kājas, tad tas ir izdarāms dabas takas posmos izveidotajās atpūtas vietās. Iedzīvotāju vēlme iepazīt jaunatklāto dabas objektu izrādījās diezgan liela, pastaigā devās prāvs piedrujiešu pulciņš.

Saviem lasītājiem jau stāstījām par Piedrujas pagasta muzeju. Svētku ietvaros bija iespēja apskatīt arī to. Koši dzeltenā māja ceļmalā aicināt aicina ienākt un uzzināt kaut ko jaunu par Piedruju. Apmeklējiet to, ja vēl neesat tur bijuši!

Inga PUDNIKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 45 (10.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.