Izvalta – Ventspils

Ir ļoti, ļoti agrs rīts, vēl gaismiņa tikko sāk mosties, vēl pat putni guļ savās ligzdās, bet Izvaltas ciemata centru piepilda bērnu čalas. Balsīs nav ne miņas no miegainības, visi ir priecīgi satraukti – ilgi gaidītā ekskursija uz Ventspili tūlīt sāksies!

Sapnis par ceļojumu uz Ventspili Izvaltas pamatskolas un Sauleskalna sākumskolas skolēnu un skolotāju sirdīs mājoja jau sen, tikai daži no mums ir bijuši tālajā, skaistajā Kurzemes pilsētā. Un nu mūs gaida aptuveni 450 kilometrus garais ceļš un septiņas stundas ilgais brauciens cauri visai maija ziedos saplaukušajai Latvijai.

Ventspils mūs sagaida ar kaiju kliedzieniem, spožu sauli un vēsu, pēc jūras smaržojošu vēju. Skaista, zaļa, ziedoša, tīra, sakopta un ļoti viesmīlīga pilsēta. Daudzajos skvēros un parkos “dzīvo” slavenās Ventspils govis un apbrīnojamās, krāšņās puķu skulptūras - mārītes, zaķu ģimene, pīļu ģimene, pat bobslejisti un puķu pulkstenis! Govis Ventspili sāka “iekarot”, pateicoties mākslas un mecenātisma projektam, un tagad viņu jau ir ļoti daudz: Akmeņu, Sievišķīgā, Londonas, Jūras, Vētras, Gaismas un daudzas citas krāsainas, dzīvespriecīgas, elegantas gotiņas.

Ekskursijas dalībniece L. Bogdāne

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (14.06.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.