Krāslavas novadā no ledus gabala Daugavā izglābj piecus cilvēkus

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, 3. martā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novada Ūdrīšu pagastu, kur Daugavā bija atdalījies ledus gabals ar desmit cilvēkiem uz tā. Pirms VUGD ierašanās pieciem cilvēkiem no ledus gabala izdevās nokļūt krastā pašu spēkiem, savukārt vēl piecus, izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Kā noskaidroja VUGD Latgales reģiona brigādes Krāslavas daļā, bīstamajā situācijā nokļuvušās personas bija makšķernieki.  Ūdrīšu pagasta teritorijā labi ķērušās zivis un turp sabraukuši vairāki desmiti zemledus makšķerēšanas entuziastu no malu malām. Gaisa temperatūrai paaugstinoties, Daugavas ledus bija kļuvis trauslāks, neizturēja lielo cilvēku pieplūdumu un sāka plaisāt. Sākotnēji uz nolūzušā ledus gabala atradušies vairāki desmiti makšķernieku. Veiklākie no tiem, redzot notiekošo, spēja pārlēkt pāri plaisai un pašu spēkiem nokļūt krastā.



Kāds vīrietis, kurš, visticamāk, vēl būtu paspējis nokļūt krastā, bija atteicies to darīt, jo viņam kļuvis žēl atstāt uz nolūzušā ledus gabala savu makšķernieka kasti ar piederumiem.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 19 (07.03.2017.)