Šovā “Īstās latvju saimnieces” uzvar Ilze Stabulniece

Skatītāju iemīļotajā kulinārijas raidījumā “Īstās latvju saimnieces” LTV1 ēterā septiņas iznesīgas sievas no Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales skatītājus priecēja ar savu viesmīlību un gardajiem ēdieniem, cīnoties par labākās namamātes titulu. Tie bija septiņi spilgti un latviski stāsti par spēcīgām, uzņēmīgām un neparastām sievietēm, viņu ievērotajām tradīcijām un latviskajiem ēdieniem.

Raidījums vēstīja ne tikai par novadu kulinārajām īpatnībām un tradīcijām, bet arī par saimniecēm. Katra no dalībniecēm ir ievērības cienīga, ar savu redzējumu uz pasauli, ar savu attieksmi pret laukiem, saimniekošanu tālu no pilsētām.



Pēdējā raidījuma sērijā filmēšanas grupa un visas saimnieces ciemojās pie zirgu sētas “Klajumi” saimnieces Ilzes Stabulnieces. Viņa dzīvo tikai dažu kilometru attālumā no Baltkrievijas robežas. Lai pārsteigtu pārējās šova dalībnieces, Ilzei bija ne tikai jāsarūpē izcils latgaliešu ēdiens, bet jāsarūpē īsti latgaliskas izpriecas. Ilzes sirdslieta ir zirgi, tāpēc arī šoreiz bija vizināšanās gan karietē, gan kamanās. Tas viss radīja tik apburošu atmosfēru, ka dalībnieces - konkurentes Ilzei piešķīra visaugstāko rezultātu.



Lielisks pavasara sākums Ilzei Stabulniecei - uzvara šovā!