Indras iedzīvotāju neapmierinātība par atkritumu apsaimniekošanu

img

Pēdējā laikā sabiedrībā aktuāls jautājums ir par atkritumu apsaimniekošanu. Dagdas novada dome cenšas uzzināt, cik tonnu atkritumu novadā savākts 2016. gadā, Daugavpils pilsētas dome cenšas saprast, vai tiešām viņu bezdarbības dēļ iedzīvotāji pārmaksājuši vairāk nekā vienu miljonu eiro, iespējams vēl kādā novadā tiek meklētas atbildes uz tādiem jautājumiem - pēc kādiem kritērijiem svara mērvienības pārtop tilpuma mērvienībās un kas ir smagāks 1 tonna dzelzs vai viena tonna spalvu.....

Krāslavas novads nav izņēmums. Arī šajā novadā notiek cīņa par godīgu atkrituma apsaimniekošanu. Indras iedzīvotāju S.Stankeviču pazīst daudzi. Aktīva persona, savu un citu tiesību aizstāve. Šī gada 9. februārī, kad Indrā notika tikšanās ar atkritumu apsaimniekotājiem SIA “DOVA”, lai noslēgtu jaunos līgumus par pakalpojuma saņemšanu, daudzi iedzīvotāji to neizdarīja, jo uzskatīja, ka piedāvājums neatbilst normatīvo aktu prasībām.



Apsaimniekotāji aicināja noslēgt līgumu, kas paredz, ka atkritumi tiks izvesti divas reizes mēnesī, kā tas notika praksē iepriekš, taču normatīvo aktu prasības paredz, ka viensētu iedzīvotājiem ir tiesības noslēgt līgumus par to, ka atkritumi tiks izvesti ne retāk kā reizi trijos mēnešos, bet daudzdzīvokļu mājām - ne retāk kā reizi mēnesī. Neviens normatīvais akts  neparedz obligātu prasību par atkritumu izvešanu divas reizes mēnesī. Līdz ar to daudzi iedzīvotāji līgumus  ne- noslēdza, un meklēs atbildes uz jautājumiem.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 24 (24.03.2017.)