Jo tālāk, jo jautrāk - par pabalstiem sakarā ar bērna piedzimšanu

Ar šī gada 1. martu Krāslavas novada domē stājās spēkā saistošie noteikumi sakarā ar bērna piedzimšanu. Šādu pabalsta kārtību ģimenes gaidīja jau sen, jo kaimiņu novados jaunās ģimenes tiek atbalstītas jau ilgāku laiku.
Krāslavas novadā ar ģimeņu atbalstu gāja kūtri. Jautājums tika aktualizēts jau 2016. gadā, kad deputāts Raimonds Kalvišs aicināja Krāslavas novada domes deputātus 2016. gadā ieviest atbalsta sistēmu sakarā ar bērna piedzimšanu. Aicinājums atbalstu neguva, jo Krāslavas novada domes mērs G.Upenieks uzskatīja, ka 80% ģimenēs šāda veida pabalsts tiks izmantots ne pēc vajadzības. 2017. gadā ieviestā kārtība liecina, ka gada laikā novads ir ticis galā ar “dzeršanu” un tagad var droši atbalstīt priekšlikumu.

Kaimiņu novados šāda atbalsta sistēma ir ļoti vienkārša - bērnam piedzimstot, vecāki var pieteikties vienreizējam pabalstam. Krāslavas novada dome, laikam cenšoties īsi pirms vēlēšanām paziņot sabiedrībai, ka tiem tomēr rūp jauno ģimeņu labklājība, arī ieviesa atbalsta sistēmu. Pēc Krāslavas novada domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka A. Jevtušoka uzskatiem, tā ir labākā atbalsta sistēma, un ja kādam ir pret to pretenzijas, lai parāda labāku variantu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 24 (24.03.2017.)