Izsludināts projektu konkurss “Sabiedrība ar dvēseli 2017”

Jau ceturto gadu Dagdas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt aktīviem un uzlabot dzīves kvalitāti savā apkaimē un novadā kopumā, - paziņoja Guna Malinovska, Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja. Dagdas novada pašvaldības projektu konkurss tiek fi nansēts no Dagdas novada pašvaldības budžeta un kopējais pieejamais fi nansējums pasākumam ir 5 000,00 eiro. Iedzīvotāji var iesniegt savu ideju un saņemt līdz pat 500,00 eiro tās realizēšanai.

Konkursa mērķis ir fi nansiāli atbalstīt: grupu līdzdalību sociālās vides vai infrastruktūras uzlabošanā novada iedzīvotāju un viesu labumam; iespēju grupām gūt pieredzi pašiniciatīvas projektu īstenošanā; pilsoniskās sabiedrības attīstības sekmēšanu Dagdas novadā. Projektā var piedalīties biedrības un nereģistrētas iedzīvotāju grupas.



Lai piedalītos projektu konkursā, līdz 3. maijam ir jāaizpilda un jāiesniedz pieteikuma dokumenti. Iedzīvotāji var iegūt fi nansējumu tādu projektu īstenošanai, kas rada uzlabojumus novada infrastruktūras un sociālajā jomā, būs publiski pieejami un tiks īstenoti pašu iedzīvotāju spēkiem. Projektā var paredzēt izdevumus inventāra, pamatlīdzekļu un materiālu iegādei, taču pakalpojumu, darbaspēka un citas nolikumā atrunātās izmaksas netiks fi nansētas.



Ar konkursa nolikumu un pieteikšanās nosacījumiem var iepazīties http://www.dagda.lv/ projekti/pasvaldibas-projekti/sabiedriba-ar-dveseli-2017.html.



Pagājušā gada projektu konkursā “Sabiedrība ar dvēseli 2016” tika izveidoti pieci bērnu rotaļu laukumi, trīs labiekārtoti daudzdzīvokļu namu pagalmi, divi atpūtas laukumi un viena kapliča. Kā labākais pērnā gada projekts tika atzīts iedzīvotāju grupas “Šķaunes pagasta Muižnieku ciemata iedzīvotāji” projekts “Kapličas atjaunošana Muižnieku kapos”. Šī iedzīvotāju iniciatīva saņēma arī veicināšanas balvu kā viens no labākajiem Latgales reģiona projektiem pašvaldību apvienības “Sabiedrība ar dvēseli Latvijā” noslēguma pasākumā.