Krāslavas novada pensionāru biedrības rezultāti un plāni

img

Pensionāru biedrība ir aktīvākā, ietekmīgākā Krāslavas novada nevalstiskā organizācija. Par savu autoritāti ne tikai Latgalē, bet arī valsts mērogā mūsu biedrībai ir jāpateicas tās pastāvīgajam vadītājam Edmundam Gekišam. Cilvēks, kurš nav vienaldzīgs, bet enerģisks, atsaucīgs, spēja šajos gados ieguldīt darbīguma entuziasmu.

Krāslavas galvenais fenomens ir senioru iniciatīva organizēt mikrorajonos regulāras tikšanās ar novada vadītājiem un domes dienestu speciālistiem, kur tiek skatīti un lemti jautājumi par pilsētas labiekārtošanu, sociālo palīdzību, medicīnisko aprūpi un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu. Uz pārskata sapulci ieradušies pensionāri, kas ir organizācijas pilns kvorums — daiļrunīgs Krāslavas senioru sociālās aktivitātes rādītājs.



Panākumi kultūras jomā nav apstrīdams fakts. Senioru radošie kolektīvi uzstājas ar vieskoncertiem Latvijas laukos un pilsētās, uzņemot arī viesus no tālām un tuvām vietām. Simboliski, ka pārskata sapulci atklāja svinīgi, sākot ar populārās Senioru skolas fotoizstādes apskati un koncertu. Uz skatuves uzstājās dziesmu ansambļi “Retro”, “Ivuška”, “Varavīksne”, kā arī populārā kolektīva “Mežrozīte” dejojošās dāmas.



Laikraksts “Ezerzeme” detalizēti apskata senioru dažādās iniciatīvas, tāpēc atskaites ziņojums, kuru lasīja valdes loceklis Antons Masaļskis, tiek piedāvāts saīsinātā formā. Pietiekami pateikt, ka atskaites periodā valdes sēdes notika 18 reizes, katram loceklim ir konkrēti pienākumi. Tas arī nodrošina sabiedriskās organizācijas daudzšķautņaino darbību, tai skaitā arī sasniegumus kultūras dzīvē, fiziskās attīstības nodarbībās, kas veicina veselības saglabāšanu un garantē ilgu mūžu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 26 (31.03.2017.)