Cik km grants ceļa Indras pagastā varēs uzlabot par 260 000 eiro?

img

Šī gada 28. martā Indras pagastā Krāslavas novada dome organizēja apspriedi ar Indras pagasta iedzīvotājiem, lauksaimniekiem un uzņēmējiem par Indras pagasta pašvaldības grants ceļu infrastruktūras un to posmu atjaunošanu.
Sākotnēji Krāslavas novada dome lika saprast, ka sapulces sasaukšanas iniciatori bija pašvaldība, taču laika gaitā noskaidrojās, ka sapulces iniciatori bija Z/S “Vaicuļevas”, kas marta sākumā vērsās Krāslavas novada domē ar iesniegumu, kurā lūdza novada mēru sasaukt ārkārtas domes sēdi sakarā ar plānotajiem grants ceļu atjaunošanas darbiem Indras pagastā.

Aicinājums sasaukt ārkārtas domes sēdi tika noraidīts, bet tā vietā, izskatās, tika organizēta šī sanāksme.



Tik aktīvā sanāksmē sen nebija būts. Uz galda izklāta lielformāta Indras pagasta karte, apkārt Indras pagasta iedzīvotāji, Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas projektu speciālisti, būvvaldes pārstāvis, Indras pagasta pārvaldes vadītāja Ērika Gabrusāne, aktīvais novada domes deputāts R. Kalvišs, bet gaisā virmo pretenzijas, jautājumi, secinājumi, viedokļi un pārmetumi - kur novada domes priekšsēdētājs G. Upenieks un viņa pirmais vietnieks A. Jevtušoks? Kāpēc Indrā, kur jau iepriekš tika apjausts, ka būs vislielākās diskusijas par konkrētā remontējamā ceļa izvēli, sanāksme notiek visvēlāk un bez drosmīgās novada vadības? Kāpēc viena pagasta ietvaros vienam zemniekam līdz viņa ražotnei tiek uzklāts asfalts, bet priekš citiem nav līdzekļu vienai grants kravai? Kāpēc citā novadā viena kilometra ceļa remonts izmaksā lētāk nekā Krāslavas novadā? Kāpēc gandrīz visos iepirkumos Krāslavas novadā uzvar firma SIA “Ošukalns”? Kāpēc novada vadība ceļa greiderētāju nenorīko uz kursiem? Kāpēc, kāpēc un vēlreiz kāpēc.....?



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 27 (04.04.2017.)