Siltumapgāde Krāslavas namos

Laikraksta lasītāja no daudzstāvu mājas Vienības ielā 28 vērsās redakcijā ar lūgumu noskaidrot, kā tiek regulēta siltumapgāde Krāslavas dzīvojamajos namos. Viņas dzīvoklī termometra stabiņš sasniedz +25 - +26 grādus. Arī kaimiņi sūdzas, ka dzīvokļos ir tik silti, ka jāver vaļā logi. Lasītāja uzsver, ka tas nav veselīgi, arī naktīs pie tādas temperatūras nav iespējams izgulēties. Turklāt par to ir arī jāmaksā…

Adresējām šo jautājumu SIA “Krāslavas nami”, kas veic siltumapgādi Krāslavā. Saņēmām šādu atbildi:



“Dzīvojamā māja Vienības ielā 28 ir aprīkota ar automātisko individuālo siltummezglu ar attālināto vadību, kas no siltumtīkliem saņemto siltumnesēju sagatavo mājas apkures nodrošināšanai un veic ūdens uzsildīšanu karstā ūdens nodrošināšanai dzīvojamā mājā. Siltummezgls sniedz plašas iespējas siltumapgādes režīma regulēšanai dzīvojamā mājā - piemēram, var ieprogrammēt temperatūras samazināšanu noteiktās diennakts stundās, apkures intensitāti atkarībā no ārēja gaisa temperatūras, apkures ieslēgšanu un atslēgšanu, vadoties pēc laika apstākļiem. Katrai mājai šie uzstādījumi var būt individuāli, un tos var mainīt, bet komunikācijai ar uzņēmuma speciālistiem siltumapgādes režīma regulēšanas jautājumā ir nepieciešams ievēlēt vienu personu no dzīvokļu īpašnieku puses. Pēc tāda pilnvarota pārstāvja lūguma var mainīt siltummezgla uzstādījumus un mēģināt sasniegt optimālo risinājumu konkrētās dzīvojamās mājas apkures nodrošināšanā. Šobrīd mājas Vienības ielā 28 siltummezgla uzstādījumi ir tādi paši, kādi tie bija iepriekšējā apkures sezonā - nekas netika mainīts, turklāt no šīs mājas dzīvokļu īpašniekiem apkures sezonas laikā netika saņemti iesniegumi par siltumapgādes režīmu.



Siltummezgla automātika reaģē uz āra gaisa temperatūru (uz mājas sienas ēnas pusē atrodas temperatūras devējs), un pie esošiem laika apstākļiem dienas laikā apkures intensitāte tiek automātiski samazināta, bet vakarā, kad ārā temperatūra pazeminās zem nulles, apkures intensitāte palielinās. Atsevišķos dzīvokļos, it īpaši ar logiem mājas saulainajā pusē, pa dienu, uzspīdot saulei, gaiss dzīvokļos var papildus sasilst, bet naktī, palielinoties siltumnesēja temperatūrai radiatoros, var izveidoties situācija, kad dzīvoklī temperatūrā sasniedz +25 - +26 grādus. Tehniskās iespējas regulēt apkures režīmu katrā dzīvoklī nav, līdz ar to ir iespējama tikai regulēšana visai mājai kopumā ar vienas kontaktpersonas palīdzību.



SIA “Krāslavas nami””