aglona.net saņem atzinību Starptautiskajā tūrisma festivālā “Tourfilm Riga - 2017”

Jau desmito gadu pēc kārtas Rīgas dome kopā ar Starptautiskā tūrisma filmu festivāla komiteju (CIFFT) organizē tūrisma filmu festivālu “Tourfilm Riga”. Festivāla mērķis: audiovizuālo produktu - tūrisma filmu vērtēšana un demonstrēšana; Rīgas popularizēšana.
Jau trešo gadu savas filmas šim Starptautiskajam festivālam piedāvā arī biedrība aglona.net (valdes priekšsēdētājs Arturs Gražulis, valdes locekle Elizabete Viļuma - Gražule), tādējādi popularizējot Aglonu, Latgali un Latviju.

Tie lasītāji, kuri regulāri seko jaunumiem laikrakstā “Ezerzeme”, ir informēti, ka triju gadu laikā festivālam tika piedāvātas filmas ne tikai par Aglonas novadu, bet arī par Krāslavas un Dagdas novada tūrisma objektiem. Šogad finālam tika apstiprināta arī aglona.net veidotā filma par ļoti interesantu Lietuvas tūrisma objektu - Lietuvas Etnokosmoloģijas muzeju. Pirmajā piedalīšanās gadā viena no iesniegtajām filmām iekļuva labāko filmu trīsdesmitniekā, kas ļoti pārsteidza un priecēja. 2017. gada festivālā tika iegūta Atzinība par filmu “Blessed Virgin Mary celebration in Aglona” (Svētās Jaunavas Marijas svinības Aglonā).



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 37 (16.05.2017.)