Par putekļusūcējiem

Saskaņā ar Eiropas Komisijas (EK) noteikumiem, sākot ar šī gada 1. septembri, veikaliem tiks piegādāti tikai tādi putekļusūcēji, kuru jauda nav lielāka par 900 W, vēsta TV3 raidījums “Bez tabu” un citi nacionālie mediji. Nopirkt lielākas jaudas putekļu sūcēju varēšot tik ilgi, cik tie būs saglabājušies veikalu noliktavās.

 



Vai šis jautājums ir svarīgs mūsu lasītājam?



Uzdevu nejauši izvēlētiem respondentiem sekojošus jautājumus:



Vai jūs lietojat putekļusūcēju? Kāda ir tā dzinēja jauda? Ko domājat par dzinēja jaudas ierobežojumu līdz 900 W?



Saņēmu sekojošas atbildes:



“Jā, man ir putekļusūcējs, bet izmantoju to reti. Par tā dzinēja jaudu nav ne jausmas. Jaudas ierobežojums mani neuztrauc. Savu paklājiņu varu arī laukā iznest un izpurināt.”



 “Šis jautājums man ir ļoti aktuāls. Bija putekļusūcējs ar dzinēja jaudu 1600 W, bet nu tas ir izgājis no ierindas. Domāju, ka putekļusūcēja jaudas ierobežošana ir saistīta ar kāda augsti stāvoša ES ierēdņa un mazjaudas putekļusūcēju ražotāja “draudzību” un ir notikusi lobēšana. 900 W putekļusūcējs derīgs tikai gludas grīdas uzkopšanai, paklājiem tas nederēs. Jāpasteidzas līdz 1. septembrim iegādāties jaudīgāku.”



Arī internetā šai ziņai ir dažādi komentāri, pārsvarā, ja neņem vērā rupjības, tad: “Izskatās, ka Eiropas Savienībā nav problēmu, ja ir laiks nodarboties ar tādām muļķībām”.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 42 (02.06.2017.)