Par Dagdas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Aivars Trūlis

​15.jūnijā Dagdas novada pašvaldības Vēlēšanu komisija sasauca jaunievēlētos domes deputātus uz pirmo sēdi.

Darba kārtībā bija viens punkts par domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi pretendenti – Viktors Stikuts (LATGALES PARTIJA) un Aivars Trūlis (Latvijas Reģionu Apvienība).

 



Par Dagdas novada domes priekšsēdētāju ievēlēja Aivaru Trūli ar 10 balsīm par (R. Azins,  I. Plesņa, A.Trūlis, E. Tjarve, A. Gžibovskis, S. Viškure, A. Viškurs, V. Krūmiņš, R. Nipers, V. Nipere) un 5 balsīm pret (V. Stikuts, A. Plotka, A. Badūns, O. Golube, P. Tukišs).



Domes priekšsēdētāja vietnieka amatam tika virzīti divi kandidāti – Aivars Plotka (LATGALES PARTIJA) un Sandra Viškure (Zaļo un Zemnieku savienība). Atklāti balsojot ar 8 balsīm par (A.Trūlis, E. Tjarve, A. Gžibovskis, S. Viškure, A. Viškurs, V. Krūmiņš, R. Azins,  I. Plesņa) un 7 balsīm pret (V. Stikuts, A. Plotka, A. Badūns, O. Golube, P. Tukišs, R. Nipers, V. Nipere) par Dagdas novada domes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēta Sandra Viškure.



Tāpat arī domes sēdē tika skatīts jautājums par komiteju izveidi un to sastāvu. Finanšu un attīstības komitejas sastāvā ievēlēti: A.Trūlis, V.Stikuts, A.Plotka, A.Badūns, S. Viškure, V.Krūmiņš, R.Azins, R.Nipers, A.Gžibovskis. Izglītības, kultūras, sporta, sociālo un veselības jautājumu komitejā ievēlēti: I.Plesņa, O.Golube, E.Tjarve, V.Nipere, A.Viškurs, P.Tukišs, V.Krūmiņš.



Jaunajā Dagdas novada domes sasaukumā strādās: pieci LATGALES PARTIJAS deputāti - Viktors Stikuts, Aivars Plotka, Andris Badūns, Olga Golube, Pēteris Tukišs; trīs Latvijas Reģionu Apvienības deputāti - Aivars Trūlis, Edgars Tjarve, Aleksandrs Gžibovskis; trīs Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvji - Sandra Viškure, Anatols Viškurs, Viktors Krūmiņš; divi sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” deputāti - Raitis Azins un Inese Plesņa; divi partijas No sirds Latvijai deputāti - Raimonds Nipers un Vija Nipere.



Guna Malinovska, Dagdas novada pašvaldības



Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja