SUSTENTO avīze – cilvēkiem ar invaliditāti

No pavasara Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO izdod ikmēneša avīzi cilvēkiem ar invaliditāti.

Avīze tiek izdota projekta “Informācija pieejama ikvienam” ietvaros un ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas budžeta līdzekļiem.



Latvijā apmēram 8% no visiem iedzīvotājiem ir cilvēki ar invaliditāti. Un liela daļa no šiem cilvēkiem ir krietni izolēta no informācijas, kas nepieciešama tieši šai grupai. Digitalizētā pasaulē, šķiet, kā var būt problēmas saņemt nepieciešamo informāciju? Tomēr tā ir, jo daļa cilvēku ar invaliditāti ir seniori, kuriem svešas modernās tehnoloģijas, daļai nav līdzekļu, lai iegādātos datoru un pieslēgtu internetu, daļa dzīvo tik izolēti, ka vienīgie saziņas līdzekļi ir radio un televizors. Liela daļa no minētajām grupām ir ļaudis ar invaliditāti ārpus Rīgas.



Ir daudzas speficiskas lietas, kas attiecas tikai uz cilvēkiem ar invaliditāti. Un, domājot par šo mērķauditoriju, tiek veidota SUSTENTO avīze – speciāls drukāts izdevums cilvēkiem ar invaliditāti. Katrā numurā ir tēma, kas tiek apskatīta dziļāk, piemēram, transporta pieejamība, asistenta pakalpojumi, invaliditātātes noteikšana u. c. – tā ir iespēja zināt pamatinformāciju un apgūt, kur meklēt vajadzīgās papildu zināšanas.



Nākamajā numurā, kas iznāks augusta sākumā, stāstīsim par Eiropas noteikumiem, kas grāmatas, žurnālus un citus drukātus materiālus padarīs pieejamākus neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem. Tāpat ieskatīsimies terminoloģijā, kas attiecībā uz vārdu “invalīds” ir novecojusi. Iepazīsimies ar aktīvajiem gulbeniešiem ar invaldititādi. Un šoreiz samērā daudz informēsim par notikumiem SUSTENTO dalīborganizāciju dzīvē.



Aicinām būt aktīviem, jo informācija darīs pašapzinīgākus un spējošus pastāvēt par savām vajadzībām, tā veidos dzīvi pilnvērtīgāku un ļaus būt aktīviem sabiedrības locekļiem.



SUSTENTO avīze ir bezmaksas. Drukāto avīzi var iegādāties kādā no SUSTENTO dalīborganizācijām, no kurām liela daļa ir Latvijas reģionos. Tāpat var iegriezties SUSTENTO birojā Antonijas ielā 24-20, Rīgā, kā arī zvanīt uz tālr. 67590437 vai rakstīt uz e-pastu: sustento@ sustento.lv, lai vienotos par saņemšanu. Avīze elektroniski pieejama SUSTENTO mājas lapā www. sustento.lv.