Kārlis Bardelis: “Ir tik uzlādējoši redzēt un piedzīvot visu šo upes dzīvi!”

img


Jau ziņojām, ka pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis un laivu konstruktors Jevgēnijs Blaževičs 29. jūnijā, pirms ceļojuma pa Daugavu no Latvijas-Baltkrievijas robežas līdz upes ietekai jūrā, apciemoja Krāslavu.

Par šo ceļojumu man pavēstīja žurnālists Gaitis Grūtups. Lai slavēta žurnālistu brālība! Protams, ka šādu izdevību – intervēt pasaules apceļotāju – nedrīkstēju laist garām! Vēl jo vairāk – Gaitis pastāstīja, ka abi ceļotāji ir ļoti pretimnākoši un labprāt apciemos Krāslavu. Sarunājām tikšanos pie grāfu Plāteru pils un norunātajā laikā abi vīri ar laivām un atbalsta komandu bija klāt. Devāmies uz muzeju, kur Eduards Danovskis novadīja izsmeļošu prezentāciju par mūsu novada vēsturi, apskatījām izstādi. Kārlim visvairāk patika ekspozīcija, kas ierīkota laivā ar pieciem airiem. Par to viņš arī veica ierakstu muzeja atsauksmju grāmatā. Pēc pils kompleksa apskates devāmies uz viesmīlīgo Krāslavas novada Tūrisma informācijas centru, kur arī notika mūsu saruna ar Kārli un Jevgēniju.



Pasaules apceļotājs. Ar Gintu Barkovski pāri Atlantijas okeānam no Namībijas uz Brazīliju. Pēc tam no Brazīlijas uz Peru ar tandēmvelo. Tad divi gadi laivā pāri Klusajam okeānam. Vai tu esi daudz ceļojis arī pa Latviju?



Bērnībā ..[...]



Iveta LEIKUMA



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.27
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv