Stīgas, stikls un bungas

img


24. septembrī Krāslavas kultūras namā pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma notika vizuāli-muzikāls pasākums "Stikla gaismas melodijas". Pulksten sešos vakarā uz izstādes atklāšanu skatītājus aicināja mākslinieki Inga Salmiņa un Jānis Ziemelis. Viņu kopīgās interjera kompozīcijas ir mēģinājums apvienot koka siltumu, stikla trauslumu ar gaismas maģiju. Prezentācija bija īsa, darbu autori pastāstīja par sevi un savām idejām, un pateicīgā auditorija, kuras bija daudz vairāk nekā “pirmskovida” laikos, priecīgi pētīja prezentētos darbus, komunicējot ar draugiem un paziņām.

Pēc stundas Krāslavas kultūras nama lielajā zālē sākās koncerts “Stīgas, stikls, bungas”. Aleksandrs Maijers (stikls-ksilofons), Andrejs Grimms (akustiskā ģitāra) un Mikus Čavars (perkusijas) klausītājiem veselu stundu dāvāja īpašu, neparastu mūziku, kuras pamatā lielā mērā ir improvizācija. Klausītājiem tika prezentēti mūzikas instrumenti, kas radīti, pateicoties Ingas Salmiņas un Aleksandra Maijera idejām, vienu no kuriem pirmo reizi dzirdēja tieši krāslavieši. Nomierinošā mūzika, neparastais koncerta apgaismojuma risinājums, pacilātā skatītāju noskaņa, kuri noilgojušies pēc pasākumiem - tas viss radīja absolūti pārsteidzošu, radošu un harmonisku atmosfēru.



Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 15. oktobrim. Pasākums notika, pilnībā ievērojot ierobežojumus, kas saistīti ar COVID-19 vīrusa izplatības ierobežošanu. Visiem apmeklētājiem līdzi bija vakcinācijas sertifikāti.



Andrejs JAKUBOVSKIS



Autora foto