Ražas svētki - dziesmas, smaidi, loterija...

img

Dažiem masku režīms ir attaisnojums dīkdienībai, patiesi kultūras kalpi atradīs iespēju sanākt kopā. Viltīgie vīrusi baidās no svaiga lauku gaisa kā velns no baznīcas vīraka.

Asūne man vienmēr ir pārsteiguma gaidīšana. Pavisam nesen Asūnīcas upē notika forša vasaras regate, bet rudenī cilvēki pulcējās tai pašā Mīlestības takā uz Ražas svētkiem. Patīkams pārsteigums: arī šeit muzikāli-dziesmotais noformējums tika uzticēts kultūras desantam no Šķaunes. Labdien, neesam redzējuši tieši vienu dienu! Draudzīgi kopā pasmējāmies. Un Mīlestības taka rudens rotājumā - ne pastāstīt, ne aprakstīt, ar vienu vārdu sakot - sirsnīgi. Pirmā viesus sveica gudrā pūce, pārsteigumā atplestām acīm raugoties uz viesiem no gadsimta vecās liepas zara. Dabas parka centrā atrodas iemīlējušos skulptūra, blakus - brīnumkuģītis, uzticības simbols – gulbju pāris, šūpoles diviem un, protams, Amors, kura bulta bez kļūdas trāpa mīļotāju sirdīs.





Kultūras pasākumu organizatore Aina Skoromko aicina viesi no redakcijas doties pa tiltu uz blakus esošo vasaras estrādi, kur skatītāju uzmanībai tiek piedāvātas rudens kompozīcijas. 



[...]



Aleksejs GONČAROVS




 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.39



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv