Neviens manā vietā to nedarīs!

img


Daudzi Krāslavas nami vēl izrotāti svētku uguntiņām – kāds krāšņi, kāds pieticīgāk. Bet viens no daudzdzīvokļu namiem - Raiņa ielā 15, arī bez rotājumiem izskatās skaisti un svinīgi. Atjaunoti jumtiņi virs ārdurvīm, lietus ūdens tiek novadīts vajadzīgajā virzienā pa jaunām notekcaurulēm, kārtīgas aizsargapmales ap ēkas pamatiem un visam namam vienāda, tumši zaļa lodžiju apdare. Vēlāk viena no manām sarunas biedrenēm, Stefānija pastāstīja, ka ievērojusi citu namu iedzīvotājus, kuri pastaigājoties, uzmanīgi aplūko sakopto namu un dažkārt uzdod jautājumu - kas un par kādiem līdzekļiem veicis remontdarbus?

Arī mani interesē šis jautājums, tāpēc dodos ciemos pie Ģertrūdes Ļetunovas uz Raiņa ielu 15. Pēc laiciņa sarunai pievienojas Stefānija Badajeva. Viņai uzdodu jautājumu:  – Kā viss sākās?



Jau 2017. gadā mums bija savākti dzīvokļu īpašnieku paraksti par logu nomaiņu visās nama kāpņu telpās. Iesniedzām SIA “Krāslavas nami” iesniegumu un gaidījām, kad tos logus nomainīs. Tā pagāja viens gads, pagāja otrs un 2019. gada kāpņu telpās logi jau bija pavisam sliktā stāvoklī – šķirbas, pūš vējš, ziemā telpās aukstums, vasarā appludina lietus ūdens. Vienā no reizēm, kad atkal bijām  appludināti, zvanīju uz “Krāslavas namiem”, kur man paziņoja, ka nu ir iespēja kāpņu telpās nomainīt logus. Izrādījās, ka ...



[...]



Iveta LEIKUMA



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.1



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv