Vienā mācību gadā Vecāku skolā notika simts pasākumu!

img


Pirmais vasaras mēnesis ir izlaidumu laiks, un Krāslavas māmiņu kluba (KMK) Vecāku skola apkopoja 2021. gada rudenī aizsākto aktivitāšu rezultātus. Ir ar ko lepoties! Ir sasniegts iespaidīgs rezultāts – simts organizētu pasākumu un vairāk nekā četrsimt apmeklētāju. Par pagātnes notikumiem un nākotnes plāniem stāstīja viena no KMK dibinātājām un atbildīgā par Vecāku skolas darbības īstenošanu Ieva Maļinovska.



– Ieva, ko nozīmē Vecāku skola un kāds ir tās mērķis?



- Vecāku skola ir pasākumu cikls, kas vērsts uz sabiedriskām aktivitātēm ar ģimenēm un bērniem. Tā kā Vecāku skola tiek finansēta ESF projekta Nr.9.2.4.2/16/I/097 "Vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Krāslavas novadā" ietvaros, galvenais mērķis ir veicināt bērnu veselību un attīstību.



- Kādi pasākumi tika organizēti?



– Lielākā daļa pasākumu, kā jau teicu, bija veltīti bērnu fiziskās veselības attīstībai. Viņiem bija iespēja apgūt moderno deju nodarbības Aleksandra Lukšas un Aleksandra Koļcova vadībā. Jāpiebilst, ka Vecāku skolas darbība sākās 2021. gada 10. novembrī ar tikšanos tiešsaistē ar Aleksandru Lukšu Covid-19 ierobežojumu dēļ. Tā bija neparasta, bet veiksmīga attālinātās mācīšanās pieredze.



Tāpat bērni nodarbojās ar fizisko audzināšanu abās mūsu pirmsskolas izglītības iestādēs ar Zinaīdu Bernāti. Bija pieci cikli pa 10 nodarbībām katrā,  iesaistījās  71 bērns, no kuriem daudzi bija zēni. Uzskatu, ka šīs nodarbības bija ērtas vecākiem, jo ​​bija tikai jādod piekrišana un jāatnes viss nepieciešamais, bet pārējais bija bērnudārza audzinātāju ziņā. Grupas tika iesaistītas paralēli un vecāku darba laikā.



Gada cikla ikgadējiem svētkiem klāt ieplānojām arī [..]