Veselības svētki senioriem

img


Viens no vasaras centrālajiem notikumiem mūsu pilsētā ir Veselības svētki, kas 17. jūlijā notika jau ceturto reizi. Veselības svētki ir daļa no liela Eiropas Sociālā fonda projekta "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā", ko organizē Krāslavas novada pašvaldība, lai palīdzētu novērst slimības un uzlabot novada iedzīvotāju veselību. Aktivitātes projekta ietvaros primāri ir adresētas tiem iedzīvotājiem, kuri ir pakļauti nabadzības un sociālās izolācijas riskam. Pasākumiem jāpalīdz popularizēt veselīga uztura principus, veicināt fizisko aktivitāti, stiprināt garīgo un emocionālo veselību.



Kā zināms, gandrīz trešā daļa mūsu pilsētas iedzīvotāju ir gados vecāki cilvēki, no kuriem daudzi slimo ar hroniskām slimībām un kuri dažādu iemeslu dēļ nesaņem informāciju par slimību profilakses iespējām, tā arī ir  projekta mērķauditorija. Daudzi no viņiem dzīvo Raiņa, Ezera, Vienības un Āronsona ielā. Lai nodrošinātu pasākumu pieejamību vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuriem ir grūti braukt vairākus kilometrus, vēl pēc tam uzkāpt kalnā līdz grāfu Plāteru pilij, tika nolemts atsevišķu veselības svētku daļu organizēt Krāslavas Varavīksnes vidusskolas stadionā.



Sociālās attīstības aģentūra “Pieci airi” ar senioriem strādā jau septiņus gadus, organizē un īsteno neformālās izglītības kursu “Senioru skola”.  Labi izprotot vajadzības, intereses un gados vecāku pilsētas iedzīvotāju dzīvesveida īpatnības , jau Veselības svētku programmas koncepcijas veidošanas stadijā tika izteikts attiecīgs priekšlikums pasākuma rīkotājiem - biedrībai "Krāslavas māmiņu klubs". Savstarpēja sapratne tika panākta un lēmums pieņemts nekavējoties. Lai jauno svētku programmas sektoru apzīmēt kā emocionāli mierīgu un komfortablu, tika nolemts to nosaukt par "Miera ostu". [..]



Tatjana AZAMATOVA,



Sociālās attīstības aģentūra ''Pieci airi" 



Alekseja GONČAROVA foto



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.30



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv