Rūgta oga - salda jautrība

img

Turpinu lasītājiem stāstīt par neatsveramo pieredzi brīvā laika pavadīšanas organizēšanā Dagdas pilsētas un pagastu apvienībā, kur katrs pagasts ir lauku kultūras centrs. Tikai nesen "Ezerzemes" lapās tika publicētas manas reportāžas no svētkiem Kroma kalnā un tradicionālā "Sadancis Andrupenē”, no krāšņām Ludviga dienas svinībām Ezerniekos, no pārsteidzošās rudens izrādes “Dārza svētkos” Konstantinovā.



Vai, piemēram, attālākais pierobežas ciemats Šķaune. Augusta beigās te notika otrie humora svētki “Ka dūd, tod jam, syt - tod biedz”. Man pašam bija iespēja redzēt fragmentus no šī jautrā priekšnesuma Ilonas Kozlovskas komandas viesizrādē Konstantinovā. Tik ļoti smējos, ka gandrīz izkrita no rokām fotokamera. Turpat ar prieku pieņēmu ielūgumu uz rudens svētkiem pierobežā, kas slaveni ar lauku labumu loterijām – bagātīgām, abpusēji izdevīgām, ar tādu humora piedevu, ka laimests kļūst divtik vērtīgs. Bet par visu pēc kārtas.



Kad pasākumi nav sagatavoti ķeksītim, īpaša loma ir radošo saišu paplašināšanai, ko Ilona Kozlovska izmanto pilnībā. Jauni uzaicināto grupu nosaukumi un izpildītāju vārdi vienmēr ir pārsteigums [...]



Aleksejs GONČAROVS
 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.39



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv