Atbildīgu, godīgu un atklātu vidi mums apkārt varam veidot mēs paši

img


30. septembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Konferenču zālē notika biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” rīkotais seminārs “Demokrātija: efektīva, caurskatāma un ērta ikvienam”.

Seminārā piedalījās Delnas biedri, nevalstisko organizāciju pārstāvji no Daugavpils, Augšdaugavas un Krāslavas novadiem, interesenti, kuriem rūp demokrātija, tiesiskums un godīgums Latvijā.



Ar prezentāciju uzstājās Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā projektu vadītājs Vadims Murašovs, kurš iepazīstināja ar biroja darbību Latvijā demokrātijas stiprināšanas jomā un pieejamajām atbalsta programmām nevalstiskajam sektoram dažādu iniciatīvu īstenošanai.



Seminārā tika runāts par to, ko katrs no mums var darīt, lai ilgtermiņā vairotu savu un citu cilvēku izpratni par demokrātijas nozīmi mūsu ikdienas dzīvē.



“Kas notiek, ja neizmantojam demokrātijas dotās iespējas? Pirmkārt, vājinās pati demokrātija. Likumdošanas procesā netiek pārstāvētas sabiedrības intereses un likums neatbilst sabiedrības vajadzībām. Likums zaudē savu nozīmi un sarūk uzticība valsts iestādēm, valstij un politiķiem. Cilvēki attālinās no valsts un nejūt vajadzību sekot līdzi politikā un valdībā notiekošajam. Labs piemērs tam ir iedzīvotāju nevēlēšanās izteikt savu viedokli – piedalīties vēlēšanās. Otrkārt, nepilnīgs likums un likuma robi paver iespējas korupcijai, kas atstāj negatīvu ietekmi uz valsts ekonomiku, kropļo konkurenci – iepirkumos uzvar nevis tas uzņēmums, kuram ir labākais piedāvājums, bet tas, kuram ir pazīšanās. Treškārt, ārvalstu investori negrib savu naudu investēt valstī, kuras valdībai, politiķiem un likumiem neuzticas,” prezentācijā skaidroja Delnas pārstāve Agnija Birule.



Pēc prezentācijām sekoja [..]



Seminārā piedalījās Iveta LEIKUMA 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.40



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv