Krāsainais rudens gadatirgus

img

Krāslava, pirmais oktobris... Pilsētas centrā - rosība, un tuvāk desmitiem pie Domes ēkā esošā vēlēšanu iecirkņa Nr.518 pat sastājās rinda. Izpildījuši savu pilsonisko pienākumu, mani novadnieki draudzīgi dodas uz gadatirgu.



Bijušajā dziesmu parkā knapi satilpuši visi tirgotāju stendi, ievēroju: daudziem pārdevējiem, vietējiem un atbraucējiem, jau kopš pavasara ir izvēlētas pastāvīgas vietas. Pārtikas piedāvājums bagātīgs: slavenā Andrupenes maize, ne mazāk populārie Indras sieri, Aulejas medus, kūpinātas zivis un gaļas gardumi - lietuviešu un latgaliešu. Tomēr vispopulārākā prece šajā tirgū ir stādi, rudens ir vislabvēlīgākais laiks dārza papildināšanai. Retai ģimenei mūsdienās nav vasarnīcas, lauku viensētas vai vienkārši dārza pie mājas, ko varētu izrotāt ar augļu kokiem. Ar ogulājiem - vēl jo vairāk. Runājot par lētām patēriņa precēm - visplašākais klāsts, te tirgus kaulēšanās nav pieņemta.



Ar fotoaparātu rokās meklēju ko neparastu un atrodu. Koši sarkano keramiku Irēna Greivule atvedusi no Rīgas. Vāzītes, ikdienas un dekoratīvos traukus iegādājas [..]



Aleksejs GONČAROVS
 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.40



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv