Pa stāviem krastiem, meža takām un līkumotiem lauku ceļiem

img

Atvasara, kur tu esi? Aiz loga jau oktobris... Spilgti dzeltenās apšu lapas trīs skaļāk, puskailie bērzi vējā kaisa vara monētas, arī lepnās kļavas šķiroties dāvā neaprakstāmu skaistumu. Vakar vēl manīju satrauktu strazdu barus, šodien bez tiem kļuvis klusāk un skumjāk.



Sestdienas pēcpusdienā smidzināja, bet svētdien laiks - kā pasūtīts! Visvarenais vienmēr uzklausa labās domas. Rudens rīts, pelēks rīts, grāfu parka gadsimtu vecajos kokos lapas kā atvadoties piekļāvušās zariem, neviena pat nenotrīs. Senā pils miglas plīvurā - kā spoks, un visi, ierodoties pulcēšanās vietā, neviļus apbrīno ainavu, kas silda sirdi. Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC), izsludinājis pārgājiena dalībnieku pulcēšanos. Jau trešo reizi maršruts ved pa gleznainajiem Daugavas krastiem.



Pazīstama rīta rosība: tikšanās, sasveicināšanās, apskāvieni, smaidi un - reģistrācija. Mākoņainās debesis, protams, ir risks, taču divdesmit trīs kilometru pārgājiena galvenās iedvesmotājas Tatjana un Edīte priecīgi paziņo: šoreiz reģistrējušies septiņdesmit septiņi pārgājiena dalībnieki! Iepriecinoša tendence: maršruti kļūst grūtāki, un katru gadu to gribētāju skaits dubultojas! Ir daudz pazīstamu seju, pagājušā gada neaizmirstamā ceļojuma gar Daugavas labo krastu dalībnieki. Redzu draudzīgas kompānijas, māsu un brāli, darba kolēģus, vaļasprieka biedrus, klasesbiedrus, iemīlējušos pārīšus un pat mājas pagalma komandu, kurā kapteine, slavenā makšķerniece Anna. Nepalaidu garām laimīgo iespēju nobildēt kuplo,  sportisko ģimeni, kur tētis Renārs, mamma Skaidrīte. Tāpat kā tieši pirms gada, jaunākais ģimenē -  Valters devās grūtajā ceļā... ratos. Arī laikraksta "Ezerzeme" redakcijas darbinieces - Lolita, Jeļena, Iveta un Vija - gatavas startam.



Kopā ar laba laika vēlējumiem un "Laimīgu ceļu!" Tatjana Kozačuka ar prieku paziņoja, ka vietējiem aktīva dzīvesveida piekritējiem pievienojušies viesi no Daugavpils, Ludzas, Preiļiem, Balviem un pat Liepājas. Kolektīvā fotogrāfija uz romantiskās pils fona ir tradīcija, un tad - ceļā! [...]



Aleksejs GONČAROVS
 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.40



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv