Izstādē “Lauksaimniecības un meža tehnika 2022”

img


No 6. līdz 8. oktobrim Rīgā, biznesa centrā “Rāmava”, notika ikgadējā lauksaimniecības un meža tehnikas izstāde. Mediju pārstāvjiem ir brīnišķīga iespēja saņemt ielūgumus uz dažādiem pasākumiem, lai par tiem pastāstītu saviem lasītājiem, klausītājiem vai skatītājiem. Diemžēl atsaukties uz katru ielūgumu mums nav iespēju, sevišķi, ja pasākums notiek galvaspilsētā, taču šoreiz bija tā laimīgā sakritība, kad “Ezerzemes” pārstāvim bija iespēja apmeklēt galvaspilsētā divus pasākumus. Par Mediju dienu Ādažu militārajā bāzē es jau pastāstīju, nākamajā dienā devos uz Valdlaučiem, uz izstādi.



Uzzināju, ka izstāde Rāmavā jau 31. rudeni pēc kārtas vienuviet pulcē lauksaimniecības, mežsaimniecības, infrastruktūras, celtniecības un transporta jomas profesionāļus un citus interesentus. Šeit ir iespēja novērtēt dažāda veida un pielietojuma tehnikas un transporta jaunumus, saistītās tehnoloģijas un pakalpojumus, izvēlēties atbilstošus risinājumus efektīvākam darbam, konsultēties par valsts atbalsta programmām un citām aktualitātēm nozarē, kā arī rast jaunas idejas biznesa izaugsmei. Izstādes laikā notiek semināri un diskusijas, ir iespēja satikt nozares ekspertus un uzdot sev interesējošus jautājumus. Izrādās, ka piektdien, kamēr es biju Ādažos, izstādē piedalījās Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigāde ar tehniku.



Eiropas Savienības stratēģija 2050. gada klimatneitralitātes mērķa sasniegšanai - Zaļais kurss ir aktuāls mums visiem. Piektdien, prezentāciju un diskusiju ciklu “Zaļā kursa vīzijas – kā to realizēsim praksē” ievadīja Zemnieku saeimas (ZS) politikas eksperts Valters Zelčs ar ieskatu zaļā kursa prasībās, kas būs jāievieš Latvijas saimniecībās. Tika runāts par Zaļo prasību ieviešanu piena lopkopības saimniecībās, augkopības saimniecībās, bioloģiskajās gaļas liellopu un augkopības saimniecībās. [...]



Aleksandrs Adrians KOVAĻOVS



Autora foto



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.41



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv