Krāslavas sviests. Ne parastais, bet zelta!

img


Vienmēr ir nepieciešams kāds iemesls, lai raksts nokļūtu avīzē. Diemžēl koronavīrusa izraisītās divus gadus ilgās pauzes dēļ vairāki jubileju datumi palika nepamanīti. Tieši tā notika ar mūsu piena pārstrādes uzņēmumu, kas atzīmēja vairāk kā apaļu jubileju – piecdesmit gadus. Ar nelielu nokavēšanos laikraksts “Ezerzeme” steidz godināt lielāko uzņēmumu, kas bija un arvien ir kādreiz rajona, tagad – novada zīmols. Uzņēmuma produkcijai reklāma nekad nav bijusi vajadzīga!

Lieliski atceros Krāslavas sausā piena rūpnīcu, teicami aprīkotu ar mirdzošām importa iekārtām. Savienības mēroga industrializācijas flagmanis. Nemanot ir pagājuši gadu desmiti, un tagad, satiekot pilsētas ielās pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu jaunos speciālistus, neviļus pasmaidu: mēs visi esam nedaudz pieaugušāki, nemanot nokļuvuši senioru rindās. Tikai Ņinu Bārtuli, laboratorijas vadītāju, laiks nespēj apturēt: četrdesmit astoņi gadi uzņēmuma kolektīvā. Tā ir vienīgā darba vieta viņas biogrāfijā! Ar nerimstošu dzirksti acīs Ņina strādā arī tagad. Lielajam uzņēmuma ir paveicies ar vadītājiem – tīrradņiem. Pavisam nesen šo grēcīgo zemi pameta brīnišķīgs piena rūpnīcas direktors Mitrofans Morozovs, lai viņam gaiša piemiņa. Arī tagadējais A/S “Krāslavas piens” valdes loceklis Aleksejs Krivenko ir vietējais. Viņam ir dubultā jubileja: ceturtdaļa gadsimta jaukā kolektīva rindās un divdesmit gadi vadošā amatā. Daiļrunīgs apliecinājums labi zināmajai frāzei: kadri visu izlemj!



Uzņēmumam piecdesmit viens gads, bet kolektīvs, kurā ir gandrīz sešdesmit cilvēki, nenoveco. Pēdējais papildinājums – ceha meistars Jānis Ungurs (fotogrāfijā kopā ar Alekseju Krivenko), mūsu ģimnāzijas un Jelgavas Lauksaimniecības universitātes absolvents. Triju gadu laikā sevi lieliski pierādījusi kvalitātes vadības sistēmas vadītāja Zane Bogdanova. Pateicoties diplomētam speciālistam ar augstāko izglītību, uzņēmumam izdevās saņemt ļoti vajadzīgo starptautiska līmeņa kvalitātes sertifikātu FSSC 22000.



Karjeras izaugsmes iespējas? Tas nav tikai labs novēlējums, bet gan krāslaviešu realitāte. [..]



Aleksejs GONČAROVS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.49



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv