Aicina Ūdrīšu Tautas nams

img


Plānojot svētdienas maršrutu, ilgi nedomājot, izlēmu ierasties uz Jaungada svētku pasākumu Ūdrīšos. Pirmā intriga - nosaukums “Ziemassvētki Rūķu ciemā”, otrā – jaunajai Tautas nama vadītājai Sarmītei Subatovičai tas ir pirmais karnevāls.



Pie pagasta eglītes, kur jautrība sita augstu vilni, sapulcējās ģimenes, radot mājīgu noskaņu. Uzveduma režisora centieni ļāva pasakai pārvērsties īstenībā. Daudz pantiņu, dzejoļu un dziesmu pagasta bērnu ansambļa izpildījumā, kam pagaidām nav nosaukuma. Vecmāmiņu vārdā savas Ziemassvētku dāvanas dāvināja folkloras ansamblis “Rudzutaka”, māmiņas pārstāvēja populārais ansamblis “Noktirne” Ritas Andrejevas vadībā.





Jautrības augstākais punkts – kad masku vidū ielauzās negantā ragana ar divām draudzenēm. Grūti teikt, kam bija jautrāk bērniem vai vecākiem, bet katrs karnevāla dalībnieks saņēma dāvanu.



Turpinājumā – jauniešu diskoballe ar jautrām spēlēm. Atpūta ir nopietna lieta, un, manuprāt, Sarmītei no radošās Voldemāra Varslavāna aktieru komandas viss izdodas!



Aleksejs GONČAROVS