Biežāk jāsatiekas!

img


Māksla novecot – gudrības augstākā virsotne un dzīves pievakare iededz savu liesmiņu, īpašu. Tā izstaro garīgās augstsirdības, līdzjūtības un savstarpējās palīdzības gaismu. Vēl mūsu senie senči precīzi teikuši: vecs koks spilgtāk deg.

Šāds trāpīgs apzīmējums pilnībā atbilst Krāslavas pensionāru biedrībai, kas ilgus gadus ir kā piemērs aktīva dzīvesveida pozīcijā, ieņemot vērā ņemamu vietu mūsu pilsētas kultūras pasākumos. Plus sadarbības partneri daudzās Latvijas pilsētās, regulāras tikšanās ar pašvaldības vadību, veselības un sociālā dienesta pārstāvjiem.



 



Pagājušajā svētdienā Ziemas svētku pasākumu ciklu tradicionāli noslēdza senioru balle. Aiz loga ieilgušais atkusnis, drēgnums un lietus, bet plašajā Kultūras nama zālē – ģimenisks siltums, mājīgums un prieks. Uz galdiņiem – sveces, sejās - smaidi. Pilsētas pensionārus sirsnīgi uzrunāja pasākuma vadītājs Antons Masaļskis un novada pašvaldības priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. Viņš informēja klātesošos par aizvadītā gada kopsavilkumu, par tuvākajiem plāniem un projektiem, kas atrodas izstrādes stadijā. Pēc tam uz skatuves nāca sieviešu vokālais ansamblis “Varavīksne”, nosakot atpūtas vakara noskaņu un toni. Pieminēsim arī pārējos radošās pašdarbības dalībniekus, kuri izrādīja cieņu cilvēkiem vecumā, ko pelnīti dēvējam par cienījamu. Šajā reizē atsaucīgie skatītāji no sirds pateicās kolektīvu vadītājiem: Andai Leikumai, Tatjanai Vagalei un Allai Zabelovai. Uz skatuves dziesmas mijās ar dejām, bet drīz vien mākslinieciskais gars izpaudās arī zālē. Valsī griezās pāri, un tas nekas, ka zālē stiprā dzimuma pārstāvji bija izteiktā mazākumā. Galvenais – satikšanās sirsnība, kas tika novērota katrā kompānijā, kur svešinieku nebija. Tosti, cienasts, degustācija… Sirmajām dāmām un kungiem nav jājūt vientulība. Un šo svarīgo problēmu mērķtiecīgi un veiksmīgi risina mūs pensionāru biedrība, ieguvusi plašu atpazīstamību.



Biežāk jātiekas, par spīti aizvien lielākajām ikdienas grūtībām!



Aleksejs GONČAROVS