Ar pavasari sirdī

img


Ar šādu nosaukumu aizvadītās nedēļas nogalē Skaistā noritēja atpūtas pasākums, kas veltīts Starptautiskajai sieviešu dienai.

Tautas nama vestibilā pirms koncerta varēja apskatīt Guntas Ļaksas-Timinskas konfekšu papīrīšu, šokolādes iepakojumu un konfekšu iepakojumu kārbu krājumu izstādi. Skaits - iespaidīgs, Gunta sacīja, ka neskaita. Krājumu palīdzot uzturēt kārtībā abas mazmeitiņas, palīdzot sekot līdzi, lai neviens no iepakojumiem neatkārtojas. Latvijā ražoto saldumu iepakojumu krājumā senākais datēts ar pagājušā gadsimta septiņdesmit astoto gadu. Gunta esot sākusi krāt jau no bērnības, žēl, ka pirmā krājuma daļa nav saglabājusies, mainot dzīves vietu, tā pazudusi.



Tradicionāli Starptautiskajai sieviešu dienai veltīto pasākumu vadīja Edvīns Vecelis, nu jau bijušās Skaistas pamatskolas direktors. Novēlējumi klātesošajām sievietēm mijās ar dziesmām un dejām Skaistas Tautas nama sieviešu vokālā ansambļa “Maģija”, solistu Evas Veceles, Elīnas Veceles un Kristiānas Akutjonokas, kā arī līnijdeju grupas “Harmonija” izpildījumā.



Koncerta noslēgumā – netradicionālās modes šovs “Pazīlēsim nākotni”.  Šogad 13 modeļiem – kāršu tematika. Tērpu autore Gunta Ļaksa – Timinska pastāstīja, ka ideja par kāršu tēmu tērpiem radusies aizvadītās pandēmijas laikā. Toreiz neviens nezināja, kas notiks tālāk, atlika vien zīlēt, bet Guntiņa čakli strādāja veidojot dažādu izmēru tērpu modeļus – par vienu tēmu, bet tik dažādus!



Skaistas pagasta pārvaldes vadītāja Gundega Grišāne teica, ka atbalstīs modes šova izbraukuma skates. Aiciniet!



Zīlēšanas tēma tika apspēlēta arī loterijā, kad saskaņā ar izvilkto kārti, katrs pasākuma dalībnieks un viesis tika pie kādas balviņas. Un vēl - visas klātesošās daiļā dzimuma pārstāves tika sveiktas ar pavasara ziediem – tulpēm saules krāsā. Neskatoties uz nemīlīgajiem laika apstākļiem, mājup devos  ar pavasari sirdī.



Iveta LEIKUMA