Pikniks ar Meloni, skanot Čelentāno dziesmām

img


Krāslavas māmiņu klubs turpina sagādāt pārsteigumus, kas lieliski papildina pilsētas Daugavas krastos simtgadei veltīto svētku programmu. Aktīvās un pazīstamās dāmas šajā reizē sajūsmināja ar svētkiem, kas veltīti mūzikai, dziesmām, kulinārijas gardumiem un galvenais – itāļu temperamentam. Svētki to svētdienu pārvērta tik košā šovā, ka vārdos to nevar aprakstīt. Pārsteigumi bira kā no pārpilnības raga…



Plašajā pils kompleksā ir kāda īpaši omulīga vietiņa, kas pilsētnieku un viesu atmiņās vēl atsauc patīkamas atmiņas par restorānu. Ļoti žēl, bet mūzika skanēja neilgi… Tas ir no vējiem pasargātais Amatniecības centra iekšpagalms, kas tajā maija svētdienā pārvērtās par skudru pūzni. Šaurība, kas vēl vairāk izcēla ilgi gaidītās tikšanās prieku, un pārsteidzošs vienojošs dvēseles komforts. Pa perimetru – tirgus letes, pazīstamā tējnīca uz riteņiem, bērnu rotaļu un izklaides placis no Dagdas, gleznu izstādes, radošās darbnīcas. Un kā lielā gadatirgū – dzīvi pasaku varoņi sajūsmināja vismazākos svētku dalībniekus un pieaugušos fotogrāfus. Skatītāju vecums – no zīdaiņiem līdz cienījamam vecumam, starp tiem satiku daudzus viesus no pagastiem, dagdiešus un daudz tālāku ceļu mērojušus ekskursantus.



Programmas nagla – Latvijā pazīstamais Roberto Meloni, kuram latviešu valoda jau sen kļuvusi par dzimto. Viņš veikli ietraucās pasākuma norises vietā itāļu stilā – ar motorolleri! Talantīgs it visā, galvaspilsētas viesis vienā mirklī iekustināja publiku, dziedot mūžam pazīstamās Adriāno Čelentāno dziesmas. Pēc ilgām ovācijām pasākums pakāpeniski iegāja galvenajās sliedēs – gastronomiskajās. Šajā reizē kopā ar grāmatas “Pa bērnības garšām ar Roberto” autoru kulinārijas prasmes demonstrēja Inta Reča no Aglonas, Nora Poiša no Lielbornes un priežmalniece Karīna Stivriņa ar jaunajām palīdzēm Lindu un Lieni. Galvenais diriģents virtuvē, protams, tas pats Roberto Meloni!





Salāti, uzkodas, dzērieni, kur savu toni noteica viņa Augstība Citrons. Bija vairākas degustācijas, ik pa brīdim izveidojās rinda, bet visiem visa pietika! Pat vīna, gan itāļu, gan vietējā. Un tas viss notika paralēli koncertam. Itāļu dziesmu stafeti pārņēma Brigita Madelāne, Karīna Stivriņa dziedāja gan solo, gan duetā ar Roberto, Viktors Bernāns piedāvāja ne mazāk azartisku spāņu dziesmu repertuāru. Skatītāji, aizmirsdami par šķīvjiem, līksmoja, kāds arī uzdejoja. Vārdu sakot, Itālija Latgalē!



Svētdienas svarīgais notikums – iepriekš izsludinātais citronkūku konkurss ar Itālijas garšu. Pēc degustācijas savu īpašo viedokli izteica Roberto, nosakot labāko kulināro brīnumu. Gastronomisko burvību gan skaistuma, gan garšas ziņā (pašam tika gabaliņš) radīja Gaļina Borovaja. Tā pati saimniece no Piedrujas, kura tirdziņos pastāvīgi mūs lutina ar mājās gatavotiem pīrādziņiem un savā dārzā vāktu ogu un augļu ievārījumiem. Autora grāmata ar itāļa autogrāfu – augstākais apbalvojums un Gaļinas kulinārā talanta novērtējums. Turpinājumā vērtēšanas misijai pieslēdzās lielā žūrija. Ilgi degustēja, strīdējās, bet rezultāts bija paredzams. Augstākais vērtējums – pieci citroni – tika piešķirts, protams, todien nepārspējamajai Gaļinai. Fotogrāfijā jūs viņu redzat kopā ar itāli un dāvanā saņemto grāmatu. Dubults prieks… Ar četriem citroniem balvu ieguva Sigita Nemeņonoka, bet trešās vietas bija divas – Aminai Rahimovai un Solvitai Varnasei. Turpinājumā – lielā loterija!



Ne tikai iemīlējušies cilvēki neseko laikam… Skanot iemīļotām dziesmām, draudzīgā kompānijā, neaizmirstamajā itāļu stila pasākumā ar nosaukumu “Radošais pikniks ar Roberto Meloni” nemanot aizritēja trīs stundas. Neviens pat nedomāja doties projām, nogurušo itāļu dziedātāju nomainīja mūsu elki - Viktors, Karīna un Brigita. Paēduši un laimīgi unikālā pasākuma dalībnieki grāfu īpašumos nāca pie korespondenta ar vienu vienīgo lūgumu – izteikt publisku pateicību nerimstošajām Krāslavas māmiņām par izdomu. No sevis pievienošu uzslavu pasākuma otrajai vadītājai Ingai Pudnikai-Skerškānei! Sen nebiju novērojis, kā īstā svētku virpulī ikviens kļuva laimīgs. Uzmanīgi ieskatieties fotogrāfijās, cik daudz mirdzošu acu…



Rezultātā – fantastiska itāļu meistarklase: muzikāla un kulināra. Un talantīgo organizatoru triumfs. To, kurus vada mīlestība pret cilvēkiem un savu dzimto pilsētu. Gaidām jaunas tikšanās!



Aleksejs GONČAROVS