"Ar veļiku pa Aglyunu"

  • Sports
  • 06.09.2019 13:42
  • 491 skatījumi
img

Aglonas pagasta vietējo iedzīvotāju grupa „Velomīļi” sadarbībā ar nevalstiskā sektora organizācijām – nodibinājumu „Trakie bebri” un Aglonas novada biedrību „Neaizmirstule” šogad ir veiksmīgi startējusi vairākos mazo grantu projektos un piesaistījusi līdzekļus ikgadējiem tautas velosporta svētkiem “Ar veļiku pa Aglyunu”.

 Šis pasākums tiek rīkots pateicoties:



Viduslatgales pārnovadu fondam, kurš  2019. gadā sadarbībā ar Aglonas, Preiļu, Līvānu un Vārkavas pašvaldībām rīkoja projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2019″, kurā guva atbalstu VIIG „Velomīļi” iesniegtais projekts;



Aglonas novada domei, kur projektu konkursā „Sabiedrība ar dvēseli”atbalstīts VIIG „Velomīļi” iesniegtais projekts;



ASV vēstniecībai, kur Latvijai rīkotajā grantu konkursā atbalstu guva nodibinājuma „Trakie bebri” un Aglonas novada biedrības „Neaizmirstule” iesniegtais projekts;



 
Eiropas sociālais fonda finansētajam Aglonas novada domes projektam 9.2.4.2./16/I/002 ″Veselības veicināšanas pasākumi Aglonas novadā”.



Paldies arī citiem atbalstītājiem: SIA „Eltex”,  AS LVM,  VAS CSDD,  Izglītības   un inovāciju centram „Lode” un citiem, kas ar brīvprātīgo darbu vai ziedojumu ir palīdzējuši tapt šim pasākumam.



Pasākuma tapšanā, sagatovošanā un novadīšanā dalību ņēma 43 brīvprātīgie. Bija arī nominācijas   “Jaunākie sirdī” – Monika Pušņakova (1955)   un Romāns Saušs| ( 1933) ,  “Tālbraucēji” – 8 puiši, kas uz pasākumu ar riteņiem atbrauca no Cēsīm, “Izturīgie” - komanda “Selonija”, kas tajā pat dienā startēja Krāslavas velodienā, atbrauca ar riteņiem no Krāslavas un startēja arī Aglonas velosacensībās, kā arī citas nominācijas.. 



Pasākumā uzstājās triāla klubs “Karters” un Preiļu bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņi, kas stāstīja un rādīja par savu aizraušanos ar BMX. 



Kopā 32 km  - 49 braucēji individuālie  un 5 komandas pa 5 braucēji katrā;



15 km – 84 braucēji (jaunākajam braucējam nepilni 2 gadi, kura kopā ar tēvu trasi mēroja velosēdeklītī);



Šķēršļu josla mazajiem – 45 bērni Kombinētā stafete – 6 komandas, katrā pa 4 dalībnieki.



Meistaru klasē godalgotās vietas ieņēma Gints Grinbergs (Viesīte) un Daugavpils velobraucēji Aleksejs Juvženko un Oļegs Frīds.



Tautas klasē zelta medaļu ieguva Nadežda Sulaine no Daugavpils, sudraba medaļu ieguva Adele Šelengova (Amatas novads), bronzu - Aglonas pārstāve Kate Kaļāne.



Labākā komanda CK triatlonā “Uzvara” - Kārlis Reiņikovs, Mārtiņš Reinikovs, Rūdolfs Ozoliņš un Matīss Aizkalns.




Alekseja GONČAROVA foto