Gaismas ceļa starts Krāslavā

  • Sports
  • 19.06.2020 10:54
  • 326 skatījumi
img


Sagaidot 2020.gada vasaras Saulgriežus, apkārt Latvijai pa 1836 ceļu, kas vijas pa Latvijas (pie)robežu, tiek nestas Gaismas lāpas – izgaismojot Latviju, veidojot Gaismas un mīlestības ceļu.

Apvienojoties 1836, Stirnubuks.lv komandām, Dinam Vecānam, kurš 2017. gadā apskrēja apkārt Latvijai, un brīvprātīgo tempa turētāju komandām, divas gaismu lāpas no Krāslavas 16. jūnijā uzsāka ceļu viena otrai pretī, lai 20.jūnija novakarē satiktos Kolkas ragā. Skrējiena 
dalībnieki mainās aptuveni ik pa 20 km, nododot lāpu viens otram, nodrošinot Gaismas ceļa nepārtrauktu ritējumu, vijoties ap Latviju.



1836 ceļš simbolizē ceļu uz brīvību. To trīs gadu garumā, sākot ar 2016. gadu, veidoja gājēji – brīvprātīgie, kas devās ekspedīcijās pa Latvijas pierobežu meklējot, atklājot, ieraugot katras vietas unikalitāti tās dabā, vēsturē un cilvēkos, lai galu galā to visu apvienotu vienā, nedalāmā Ceļā, ļaujot lepoties par savu Tautu, Zemi un Valsti. 2018. gadā tas tika dāvāts Latvijai tās simtgadē.



Lai arī ceļš uz brīvību izklausās viegls un gaišs, tas vienmēr piedāvā kādus grūtākus brīžus un pateicoties tiem, mums ir iespēja kļūt viedākiem un gudrākiem. Arī šī brīža Latvijas un pasaules situācija, visus cilvēkus ir ievedusi grūtā laikā ar daudziem izaicinājumiem. Lai neapjuktu to priekšā, mēs izvēlamies vairot Gaismu sevī, ļaujot iemirdzēties skaistajam mums apkārt.



Skrējiena laikā no vienas uguns tiek iedegti ugunskuri visapkārt Latvijai. Ikvienam ir iespēja sekot attālināti līdzi šim skrējienam – dzīvojot līdzi, daudzinot un atbalstot, jo tikai kopā mēs varam izdziedāt ceļu kā Lielvārdes jostas rakstus – gaišā latviskā gara spēkā.



Veidojot Gaismas un mīlestības ceļu, mēs izstarosim sirsnīgu pateicību mūsu tautai, mūsu Latvijai, mūsu planētai. Mēs izstarosim ticību un cerību!
 



Alekseja GONČAROVA foto