Mednieku kolektīvu makšķerēšanas sacensības “Lejas Loms 2024”

  • Sports
  • 21.06.2024 12:33
  • 80 skatījumi
img


Kādā tveicīgā sestdienas rītā Kombuļu pagastā, Leja ezera krastā, mednieki pulcējās uz makšķerēšanas sacensībām. Mednieku kolektīvu godu divās disciplīnās - makšķerēšanas un sporta sacensībās - aizstāvēja komandas piecu cilvēku sastāvā, un pēc divu daļu rezultātiem tika noskaidrots absolūtais čempions. Bet, par visu pēc kārtas.
Kādā tveicīgā sestdienas rītā Kombuļu pagastā, Leja ezera krastā, mednieki pulcējās uz makšķerēšanas sacensībām. Mednieku kolektīvu godu divās disciplīnās - makšķerēšanas un sporta sacensībās - aizstāvēja komandas piecu cilvēku sastāvā, un pēc divu daļu rezultātiem tika noskaidrots absolūtais čempions. Bet, par visu pēc kārtas.

15. jūnijā mednieku kolektīva “Kombuļu mednieks” rīkoto sacensību dalībnieki kaujas noskaņojumā ieradās pulcēšanās vietā. Teltī norisinājās reģistrācija individuālajai makšķerēšanai. Mednieki sagatavoja aprīkojumu, laivas un apmainījās pretiniekus uzmundrinošiem vēlējumiem.



Īsi pirms starta pašvaldības policists Jānis Staģis atgādināja par vasaras makšķerēšanas noteikumiem. Starp citu, viņš arī bija viens no pavāriem. Savas prasmes medījuma gatavošanā, vārot sātīgu mežacūkas gaļas zupu, kārtējo reizi nodemonstrēja Aleksejs Mironovs.



Vēlot veiksmi, klātesošos uzrunāja mednieku kolektīva “Kombuļu mednieks” vadītājs Staņislavs Ungurs, pēc tam vārds tika dots Ilmāram Čižikam, kurš uzņēmās reģistratora un visa notiekošā komentētāja funkciju.



Pulksten 9 komandas pa diviem cilvēkiem uz vienu laivu devās izmēģināt veiksmi. Saskaņā ar sacensību noteikumiem dalībniekiem vienā laivā bija jāmakšķerē ar makšķeri, otrā laivā ar spiningu, bet piektais no komandas makšķerēja no krasta ar makšķeri vai spiningu pēc izvēles.



Tieši pusdienlaikā sāka pietauvoties laivas, un dalībnieki, kuri makšķerēja no krasta, steidzās nosvērt savu lomu. Individuālajās sacensībās dalībnieku bija maz, iespējams, vasaras aizņemtības, atvaļinājuma laika un citu Krāslavas novada pasākumu norises dēļ. Raugoties uz priekšu, teikšu, ka visi saņēma piemiņas balvas.



Pēc statistikas datu ievadīšanas protokolā, komandas dalībnieki un līdzjutēji devās iestiprināties. Viņus sagaidīja karsta zivju zupa, dažādas uzkodas, vairāku veidu kūpinātas zivis un dzērieni.



Pēc neliela pārtraukuma mednieku komandas atkal tikās krastā, lai mērotos spēkiem sportiskajā daļā.



Pēc izlozes pirmie startēja piecinieks no Skaistas. Pirmais uzdevums bija doties ar laivu līdz bojai, apbraukt to un atgriezties atpakaļ, izvelkot laivu krastā. Pēc tam noteikt “uz aci” akmens svaru. Trešais posms bija viens no energoietilpīgākajiem - skrienot ar bļodu kalniņā, bija jāpiepilda 2 vannas ar ezera ūdeni. Ceturtajā posmā mednieki sacentās precizitātē, metot spainī aprīkojumu. Pēdējā posmā dalībnieki soli pa solim salika makšķeri. Sporta sacensību laikā virmoja nopietnas kaislības, īpaši komandu līdzjutēju vidū, kuri katrs sparīgi atbalstīja savu komandu.





Rezultātā mednieku kolektīvs “Kombuļu mednieks” makšķerēšanā ierindojās trešajā vietā ar rezultātu 2,940 kg, otrais rezultāts 2,991 kg komandai “Skaistas mednieks”, labākais rezultāts, ne tikai pateicoties veiksmei, bet arī modernajam aprīkojumam 9,05 kg mednieku biedrībai “Izavas” no Aulejas. Sporta sacensībās Skaistas komanda distanci veica 14:42 minūtēs, “Kombuļu mednieks” 12:57 minūtēs, bet ātrākie bija Aulejas komandas mednieki.



Vismazāko zivi noķēra Ēriks Ozoliņš, bet lielāko trofeju - gandrīz 2,5 kg smagu līdaku - Pēteris Umbraško.



Kopvērtējumā trešajā vietā mednieku kolektīvs “Skaistas mednieks”, otrajā vietā mednieku kolektīvs “Kombuļu mednieks”, labākais rezultāts mednieku biedrībai “Izavas” no Aulejas.



Pasākuma noslēgumā komandu dalībnieki, kā arī individuālie dalībnieki saņēma diplomus, balvas un kausus.



 



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto