Marita Zemberga: Kas man ir dots no Dieva, to es arī izmantoju saskaņā ar Dieva baušļiem

img

Šonedēļ laikraksta “Ezerzeme” redakcijā viesojās Marita Zemberga, ezotēriķe, Izvaltas pagasta iedzīvotāja.

- Prieks iepazīties, Marita! Pastāstiet par sevi mūsu laikraksta lasītājiem.
- Kopā ar visu ģimeni esam pārcēlušies uz Latgali no Vidzemes. Gandrīz visu savu dzīvi esam dzīvojuši Vidzemē,  četrus gadus gan esam nodzīvojoši Kanādā. Uz Latgali pārcēlāmies, jo mums bija vēlme dzīvot lauku mājā. Pārdodot īpašumu (dzīvokli) Vidzemē, mēs iegādājāmies lauku māju Latgalē. Latgali izvēlējāmies, jo ļoti patīk tās ainaviskā daba, šeit ir ļoti atsaucīgi un izpalīdzīgi cilvēki un arī īpašuma cena bija pieņemama. Latgalē dzīvojam jau gadu.



Šī gada laikā esmu sapratusi, ka cilvēki šeit ir ļoti atsaucīgi (sevišķi pagastos), bet ir vairāk intraverti. Viņiem ir grūti atvērties citiem, jo viņi ir vērsti vairāk uz sevi. Varbūt tas ir tāpēc, ka Latgalē dzīve ir grūtāka un ir mazāk iespēju nekā citos novados. Toties jaunieši tieši otrādi ir vairāk atvērti un gatavi palīdzēt.



- Kāda ir jūsu pamatnodarbošanās?



- Es darbojos ar kārtīm. Esmu taroloģe, runoloģe, kā arī strādāju ar su-džok. Tā ir ārstniecības metode, kas ir atzīta visā pasaulē, ar kuras palīdzību tiek ārstētas cilvēku veselības un emocionālās problēmas, izmantojot dabas resursus, kā arī iedarbojoties uz cilvēka organismu un ķermeņa konkrētiem punktiem. Ja veselības problēma nav tik liela, tad to var atrisināt iedarbojoties uz cilvēka konkrētiem punktiem. Punkti atrodas uz plaukstām un uz pēdām.



Ar kārtīm es strādāju, lai palīdzētu cilvēkiem gan ar veselības problēmām un veselības diagnostiku, gan ar savstarpējo attiecību sarežģījumiem, gan arī pieņemot svarīgus lēmumus. Piemēram, darba jautājumos. Pieņemsim, cilvēks vēlas mainīt darba vietu, cer, ka citā darbā būs lielāks atalgojums vai labāks piedāvājums, bet par to nav īsti pārliecināts. Un tad mēs liekam uz kārtīm - kas sagaida cilvēku šajā darbā, kas sagaida citā un ļoti būtiski cilvēkam ir tas, kādas attiecības būs ar nākamajiem kolēģiem. Tas ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc cilvēks ir pārdomās un nevēlas tik ātri mainīt darba vietu.



Ar rūnām es strādāju, ja cilvēkam ir nepieciešam palīdzība. Pieņemsim, veselības jomā nepieciešams sakārtot konkrētas lietas. Vai cilvēks vēlas pārdot nekustamo īpašumu. Mēs saliekam rūnas, nevis tā, lai kādam ko “iesmērētu” vai piespiestu kādu nopirkt, bet gan, lai, tas īstais cilvēks atrastos, kuram šis īpašums būt tiešām piemērots.



- Kāda ir jūsu izglītība?



- Man ir bakalaura grāds ekonomikā un nepabeigts maģistrs pašvaldību vadīšanā. Esmu mācījusies klātienē. Esmu strādājusi diezgan ilgu laiku valsts pārvaldē, bet sapratu, ka tas gluži neiet kopā ar to, ko man gribas darīt, jo man ir svarīgi justies labi. Ja es nejūtos labi, tad tā nav mana īstā vieta. Ezotērikā es jūtos labi, strādāju ar cilvēkiem un daru visu, lai viņiem palīdzētu. 



- Kā jūs varat palīdzēt cilvēkiem?



- Atkarīgi no tā,  ko vēlas pats cilvēks. Veselībai - su-džok, atbrīvoties no atkarībām - su-džok un rūnu raksts. Īstenībā miksēts- gan kārtis, gan viss iepriekš minētais. 



- Vai jūsu darbība nav pretrunā ar reliģiski ētiskiem pamatlikumiem (Dieva baušļiem)?



- Es pati esmu ticīga - pareizticīgā. Uzskatu - kas man ir dots no Dieva, to es arī izmantoju saskaņā ar Dieva baušļiem. Es neeju pret Dieva baušļiem. Tumšo maģiju es nepraktizēju. Pieņemsim tādu, kā mīlestības atgriešanu. Es gluži pretēji - palīdzu cilvēkam saprast, ka ir vieglāk turpināt ceļu tādu, kāds viņš ir, nevis ar varu censties kādu piesaistīt. Tas ir pretrunā ar Dieva baušļiem. Vai es pārkāpju Dieva baušļus? Es teiktu - nē. Bet katrā ziņā Dievs ir visu redzošs un Viņš zina, ko es daru, un par katru kļūdu, ko mēs pieļaujam, mēs visi maksājam. Un vai es pārkāpju - to var faktiski atbildēt tikai Dievs.



- Kāds bija jūsu ceļš uz ezotēriku?



- Mans uz ceļš uz ezotēriku sākās jau no bērnu dienām. Es augu ciematā, kuram apkārt ir meži. Es tur pavadīju ļoti daudz laika. Mana mamma arī nodarbojas ar ezotēriku. Viņa man jau no bērnu dienām bija daudz ko stāstījusi un rādījusi. Pakāpeniski arvien vairāk sāku interesēties par ezotēriku. Pusaudžu gados, jau sāku interesēties arī par taro kārtīm. Dzīves skrējumā noliku to malā, bet vienalga strādāju pati ar sevi. Pienāca laiks, kad dzīve tā sakārtojās, ka es atkal vairāk sāku ar to nodarboties. Bet faktiski, tā ir bijusi visa mana dzīve. Esmu daudz mācījusies, saistībā ar ezotēriku un vēl joprojām mācos un apgūstu kaut ko jaunu no gudriem un zinošiem skolotājiem.  



- Vai ir obligāti jābūt klātienē, kad veic ezotērikas seansu? Vai var izmantot tālruni, videozvanu?



- Es strādāju arī attālināti, bet tas ir atkarīgs, kāda ir tēma un cik nopietna problēma. Kāršu izklājumu var veikt arī attālināti, sazvanoties. Pirmo vizīti vēlams novadīt klātienē, pirms tam sazvanoties vai atbraucot pie manis, un mēs tad  izrunājam, ko tad īsti klients vēlas, un pēc tam sākam strādāt. Bet daudzi cilvēki negrib, lai viņus redz, tāpēc izvēlas seansu, kas ir tikai pa telefonu, un tas ir ļoti interesanti, jo cilvēks grib, lai viņam palīdz, bet tā īsti līdz galam man neuzticas. 



Katrā ziņā es arī strādāju daudz ar rūnām. Tieši ar fotogrāfijām. Zīmēju rūnu rakstus, piemeklējot katram cilvēkam atbilstošāko rakstu, un veicu arī pārbaudi un diagnostiku, vai raksts ir atbilstošs saskaņā ar viņa dvēseles plānu.



Pēdējos divus gadus sakarā ar kovida izraisītajām sekām, psihoemocionālais stāvoklis cilvēkiem ir ļoti slidens. Uzpeld vecās problēmas ar alkoholu vai citām atkarībām, un ar to ļoti bieži nākas strādāt. Deviņdesmit procentu gadījumos es varu palīdzēt, bet pārējiem desmit procentiem cilvēku tomēr pašam ir jāiziet dvēseles plāns, ko Dievs ir nolēmis, ar to ir jārēķinās.



- Kas ir vispieprasītākais? Ar ko cilvēki vēršas pie jums pēc palīdzības?



- Pārsvarā tās ir trīs lietas. Mīlestība, veselība, labklājība. Tās ir trīs galvenās lietas, bet tās daudz sevī ietver. Pie veselības bieži ir atkarības - alkohols, smēķēšana. Jauniešiem tagad modē ir elektroniskās cigaretes vai saltiņi, datorspēļu atkarība. Tās ir galvenās tēmas. Vēl, protams, ir izdevīgāka nekustamā īpašuma pārdošana. Principā visas tēmas ir atklātas.



- Kāda vecuma ir jūsu klienti? 



- Vispopulārākais ir no divdesmit līdz piecdesmit gadu vecumam. Ir arī vecāki. Jaunāki cilvēki vēršas pēc vecāku veselības uzlabošanas palīdzības. Vecāki par bērnu veselības uzlabošanu. Gan vecāka gadagājuma cilvēki, gan jaunieši bieži vien vēršas pēc palīdzības dzimtas konfliktos. Dzimtas konflikti ir smagi. Bet tos izdodas izlabot.



- Vai jūsu darbā ir tabu – ar ko jūs nenodarbojaties?



- Ar melno maģiju, kad kāds vēlas mīlestības atgriešanu, cilvēka piesaistīšanu, lāsta uzlikšanu. To visu es ņemu nost, bet pati to nedaru.



Mans tālrunis 28733756.



 



Aleksandrs Adrians KOVAĻOVS