Negaidīts piedzīvojums, specefekti, kopābūšana, fantastiski mūziķi

img

Arēna Rīga, 6. septembris – Krāslavas novada skolēnu delegācija ir to sešu tūkstošu vidū, kas piedalās Latvijas valsts simtgades lielākās iniciatīvas LATVIJAS SKOLAS SOMA atklāšanas pasākumā. Radošās darbnīcas un koncerts “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs” – dzirdēti, bet klātienē vēl neredzēti mākslinieki. Koncertā kopā savijas Latvijas vēstures ainas, kultūra un tradīcijas, mūsdienu tehnoloģijas un izaicinājumi, iespējas un pāri visam – nepieciešamība attīstīties, pilnveidoties, pašam veidot un kopt savu nākotnes Latviju.

Krāslavas pamatskolas direktora vietniece Skaidrīte Gasperoviča, apkopojot skolēnu iespaidus un vēlējumus, raksta: “Atklāšanas pasākumā skolēni apmeklēja interaktīvās darbnīcas un koncertā iepazina “Latvijas skolas somas” saturu un pieeju, lai tālāk nestu šo ziņu saviem vienaudžiem un pārējiem skolēniem visā Latvijā. Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt iespēju valsts noteiktā mācību satura ietvaros katram 1.–12. klašu skolēnam klātienē izzināt un pieredzēt Latvijas dabas un kultūras vērtības, kā arī iepazīt zinātnes sasniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus īpašā starpdisciplinārā programmā”.



No Krāslavas pamatskolas šajā pasākumā piedalījās 8 aktīvākie jaunieši. Everita Skerškāne (9.a klase) stāsta: “Atklāšanas pasākumā Arēna Rīga es jūtos jautri un interesanti. Pārsteidza tas, ka pasākums bija tik liels, grandiozs un tas bija veltīts mums – jauniešiem. Es redzēju pie klavierēm Raimondu Paulu. Novēlu, lai arī mūsu jauniešiem tādi pasākumi ir biežāk!” Sintija Patrīcija Gendele (9.a klase) brīnās: “Es nekad neredzēju tik daudz jauniešu, laikam tikai Dziesmu svētkos! Un tik lielus balonus! Es pazinu Valteru Frīdenbergu no LTV spēles “Gudrāks, vēl gudrāks”. Novēlu biežāk sanākt visiem kopā!” Diāna Bergmane-Šakele (8.b klase) stāsta: “Mani izbrīnīja gaismas specefekti, tautasdziesmas skanējums kopā ar bitboks. Lai jaunieši ir aktīvi un visur piedalās!”



Raivis Markevičs (8.a klase): “Mani izbrīnīja BMX uz viena riteņa un skrečošana! Bet to deju uz skatuves es arī māku.” Jānis Vaišļa (9.b klase): “Man patika bitboks un reps. Un es esmu pirmo reizi Arēnā Rīga”. Edgars Žavnerčiks (9.b klase) dod labu padomu:” Lai jaunieši nepamet Latviju!”. Aigars Staņēvičs (8.a klase) rezumē: “Man patika specefekti, kā arī tautasdziesmas samiksējums ar roku. Es vēl nekad neesmu redzējis tik daudz jauniešu kopā. Lai visi jaunieši ir tikpat aktīvi kā šī koncerta dalībnieki!”



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 47 (21.09..2018.)



 



Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” koordinatore Krāslavas novadā Sanita Kumpiņa