Zinību diena Krāslavas Poļu skolā

img

2019. gada 2. septembrī sākās kārtējais mācību gads Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosauktajā Poļu skolā. Svinīgā līnija notika brīvā dabā, to apspīdēja maiga un negaidīti silta septembra saule.

Apsveikumus un svinīgo runu skolēniem un vecākiem sagatavoja skolas direktore Česlava Kozlovska un Krāslavas “Strumeņ” poļu biedrības pārstāvji.



Šogad mācību gadu mūsu skolā uzsāka 44 pamatskolas skolēni un 4 sagatavošanas grupas skolēni. Pēc tradīcijas, pirmklasnieki un tie, kas Poļu skolā uzsāk pirmo mācību gadu, tika apbalvoti ar skaistām skolas somām ar visiem mācību piederumiem. Pirmklasnieku vecākiem tika piešķirta naudas balva 125 eiro apmērā. Zinību svētki vienmēr ir īpaši, jo šajā dienā laimīgi pirmklasnieki dzird pirmo zvanu, savas skolas gaitas uzsākot, bet devītās klases skolēni pulcējās uz pēdējiem Zinību svētkiem dzimtajā skolā.



Kopā ar poļu skolas audzēkņiem mācību gadu sāka jaunā poļu valodas skolotāja Veslava Barbara Sobišeka. 



Vēlos novēlēt veiksmi bērniem un iedvesmu skolotājiem jaunajā mācību gadā! Lai šis mācību gads ir piepildīts ar uzvarām un jauniem sasniegumiem, prieku un laimīgiem bērnības mirkļiem! Uz priekšu, lai iekarotu jaunas zināšanu virsotnes un gūtu atklājumus!



Karīna Biruļe