Jautā deputātiem, jautā deputāti…

Jau ziņojām, ka mūsu pilsētu apmeklēja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija, lai pārrunātu drošības situāciju Latgalē un iespējamos riskus, kā arī sabiedrības saliedētības un migrācijas jautājumus. Krāslavas mazākumtautību vidusskolā Varavīksne komisija tikās ar 12. klases skolēniem, atbildēja uz viņu jautājumiem un uzdeva savējos.


Tikšanās sākās ar īsu iepazīšanos, un skolēni uzzināja, ka atbraukuši ir Arturs Kaimiņš (LRA), Janīna Kursīte (Vienotība), komisijas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Judins, Ingmārs Līdaka (ZZS), Raimonds Bergmanis (ZZS), Jānis Upenieks (Vienotība), Ivans Ribakovs (Saskaņa), komisijas sekretārs Sergejs Mirskis, komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (NA).
Pirmo jautājumu uzdeva Vladislavs: “Vai viegli būt deputātam?”
Īsā atbilde bija — “Nē!” Kāds stāstīja par to, kā juties barikāžu vienā pusē, kad vēl nebija deputāts un viss šķitis slikti, jāmaina visa tā lieta. Kad ej mainīt kaut ko un mēģināt darīt, tad pēkšņi saproti, ka esi tajā pusē, kur jau par tavu darbu saka to pašu, proti, viss ir slikti, un jāmaina.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 6 (23.01.2015.).