Auksta duša no „Rīgas satiksmes”

Rīdzinieki beidzot saprata, ka bezmaksas siers ir tikai peļu slazdā

Saeimas vēlēšanas notika pagājušā gada oktobrī, bet nākamās pašvaldību vēlēšanas Latvijā būs tikai pēc divarpus gadiem. Tieši šādā starpsezonas periodā politikas jomā parasti tiek pieņemti visnepopulārākie lēmumi - lai līdz nākamajai balsošanai „cietušie” vēlētāji paspētu aizmirst, kas un ar ko viņus apdalīja. Šo tradicionālo ceļu diemžēl izvēlējās arī partija „Saskaņa”.

Kopumā „Saskaņas” un Nila Ušakova politika Rīgā atšķiras no valdības un valdošās koalīcijas politikas. Galvaspilsētas varas pārstāvji pēdējo gadu laikā paplašināja sociālās programmas un ieviesa veselu virkni atvieglojumu. Taču par šiem daudzajiem atvieglojumiem kādam ir jāmaksā. Rīgā ir pienācis laiks savākt akmeņus.
16. janvārī Rīgas dome pilnīgi negaidīti paziņoja, ka jau no 1.februāra braukšanas tarifs sabiedriskajā transportā palielināsies praktiski divkārt. Tik strauja sabiedriskā transporta biļešu cenas pieauguma Latvijā pirms tam nekad vēl nebija. Pagājušajā gadā galvaspilsētas vara nolēma ieviest diferencētu braukšanas maksu sabiedriskajā transportā. Personām, kam dzīvesvieta deklarēta Rīgā, atļāva maksāt tikai 60 centus. Taču pilsētas viesiem piedāvāja maksāt ievērojami dārgāk. Dome ieviesa arī „Rīdzinieka karti”, kas paredzēja daudz dažādu atvieglojumu.


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 7 (27.01.2015.).