Vislatvijas muzikālie talanti tiksies konkursā „Ineses Galantes Talanti”

Otro gadu pēc kārtas jaunieši no visas Latvijas tiek aicināti piedalīties jauno klasiskās mūzikas talantu konkursā „Ineses Galantes Talanti”. Pieteikumi konkursam tiek pieņemti līdz šī gada 10. februārim. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu interesi par klasisko mūziku un nodrošināt viņu profesionālo attīstību, sniedzot iespēju piedalīties arī īpašās meistarklasēs pie starptautiski atzītiem māksliniekiem.

Konkursā aicināti piedalīties vokālisti, stīgu instrumentu, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu, kā arī klavierspēles mākslinieki no visas Latvijas. Tāpat aicināti piedalīties arī tie jaunie mūziķi, kuri savas muzikālās dotības prezentēja pērnā gada konkursā un šo gadu veltīja savu māksliniecisko talantu izkopšanai. Konkurss norit trīs posmos:
PIETEIKŠANĀS. Līdz 10. februārim (ieskaitot) dalībniekiem elektroniski jāizpilda pieteikuma anketa un jāiesūta saite uz video (youtube), kurā tiek izpildīts brīvi izvēlēts skaņdarbs ne garāks par 10 minūtēm. Iesūtītos video izvērtēs žūrija, aicinot labāko dalībniekus uzstāties pusfinālā kādā no četrām Latvijas pilsētām.
PUSFINĀLS REĢIONOS. Jauniešiem jāatskaņo divi brīvi izvēlēti kontrastējoši skaņdarbi, ne garāki par 15 minūtēm. Reģionālās noklausīšanās notiks 13. martā Cēsīs, 14. un 15. martā Rīgā, 17. martā Rēzeknē un 19. martā Ventspilī.
FINĀLS. Pēc reģionālās atlases 19. aprīlī Rīgā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē gaidāms fināls, kur labākajiem pusfinālistiem jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm. Tās pašas dienas noslēgumā tiek paziņoti konkursa laureāti.


Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 8 (30.01.2015.).