Ieraudzīt Parīzi? Tas ir reāli!

Tāda, lūk, ir žurnālista maize: „mocīt” ar saviem jautājumiem potenciālus avīzes raksta varoņus. Taču reizēm pienāk arī „atmaksas” brīdis. Projektu un zinātniski pētniecisko darbu laikmetā arvien biežāk man pašam ir jāatbild uz mūsu zinātkāro skolnieku jautājumiem.

Pēdējā janvāra sestdienā mani uzaicināja uz tikšanos divas Krāslavas Varavīksnes vidusskolas audzēknes – Jūlija Pestereva un Kristīna Škoļnika. Atbildēt uz devītās klases skolnieču jautājumiem man bija ļoti patīkami, jo tie bija par skaisto un mistisko Velnezeru. Šis noslēpumainais dabas stūrītis man ir ļoti tuvs, vismaz reizi gadā es cenšos pabūt tanī vietā ar fotoaparātu.
Mūsu sarunas sākumā apskatījām manus fotoattēlus, kas tika uzņemti pie Velnezera, kuram, kā zināms, ir ļoti neparasta ūdens krāsa - zilganzaļa. Leģendas, versijas, iespaidi… Ceru, ka mana pieredze noderēs skolniecēm, kad viņas izstrādās darbu par uzdoto tēmu.
Sarunas laikā mēs vienojāmies, ka pēc tam noteikti mainīsimies lomām. Arī es piedāvāju meitenēm izteikt viedokli par vienkāršu tēmu - dzimtā pilsēta, skola, intereses.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 8 (30.01.2015.).