Viss notiek!

Svariņu sporta zāle tika uzbūvēta 2012. gadā, pilnībā rekonstruējot ciemata lielo katlumāju. Tas kļuva iespējams, pateicoties Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.- 2013. g. pasākuma „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” projektam „Sporta zāles izveidošana Dagdas novada Svariņu ciemā”. Īstenojot projektu, tika solīts, ka ieguvēji būs ne tikai Svariņu pagasta iedzīvotāji, bet arī viss Dagdas novads, jo apmeklēt rīkotos pasākumus brīvā laika pavadīšanai tiks aicināti pilnīgi visi. Spriežot pēc iedzīvotāju atsauksmēm un apmeklētajiem sporta pasākumiem, tas tā ir noticis. Šeit notiek dažādas sacensības, tostarp arī novada mēroga, tiek popularizēts sports, viss kopā rosina lauku teritoriju bērnus, pusaudžus, jauniešus pievērsties aktīvajam sportam. Kopā ar bērniem nāk arī vecāki, un daži paši iesaistās sporta aktivitātēs.

Jāatzīmē, ka Svariņu sporta nams nav novada sporta skolas struktūrvienība, bet tikai sadarbojas ar skolu, piedāvājot savas telpas tās vajadzībām. Savukārt novada Sporta pasākumu organizators Jevgēnijs Višņevskis  ir tas cilvēks, ar kuru Svariņu sporta zāles pārzinis Igors Fiļipovs kopīgi rīko dažādas sacensības un kurš gādā par diplomiem un citām balvām.
„Svariņu sporta zālē jau ir izveidojies plašs piedāvājums,” stāsta Igors. „Ar florbolistiem un volejbolistiem trīs dienas nedēļā nodarbojas Jevgēnijs Igaunis. Spēlēt brauc bērni arī no Ezerniekiem un Bērziņiem. Kopš pērnā gada sākuma pie mums brauc sieviešu volejbola komanda no Ezerniekiem Jāņa Vaišļas vadībā. Volejbolu nāk spēlēt arī svariņieši, brauc no Bērziņiem un pat no Šķaunes, jo, pateicoties Ezernieku sportistiem, volejbola komanda ir spēcīga, un, kad ir labs pretinieks, ir liela interese spēlēt.
Ļoti populāras ir šautriņas un galda teniss – spēlējam katru dienu. Teniss Svariņos ir labi attīstīts. Brauc pie mums tenisisti no Bērziņiem un Šķaunes, braucam paši uz sacensībām Andzeļos un Krāslavā, kā arī rīkojam tās šeit. Lepojamies ar savu iedzīvotāju Veroniku Ružu, kura izcīna pirmās vietas gan Andzeļos, gan Krāslavā. Arī vīriešu konkurencē panākumi labi. Dažreiz man pārmet, kāpēc es neinformēju par sacensībām, kuras rīkojam sporta zālē. Es apzvanu un aicinu tos cilvēkus, kuri spēj sacensties, lai nav tā, ka sporta spēle rit vienos vārtos.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 8 (30.01.2015.).